„Baby Driver”, cu Kevin Spacey, unul dintre cele mai antrenante filme ale verii
https://www.ziarulmetropolis.ro/baby-driver-cu-kevin-spacey-unul-dintre-cele-mai-antrenante-filme-ale-verii/

Vineri, 30 iunie 2017, se lansează în cinematografele din România filmul de acţiune „Baby Driver” – un thriller exploziv, cu trei câştigători de Oscar în distribuţie: Kevin Spacey, Jamie Foxx şi Paul Williams. Avându-l drept protagonist pe Ansel Elgort, producţia Sony Pictures realizată de Edgar Wright ridică adrenalina la maximum prin curse palpitante de maşini, o poveste atipică de dragoste şi o coloană sonoră atemporală.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2017

O melodie sincronizată cu propriile acțiuni, căștile veșnic înfipte în urechi și unul dintre numeroasele sale iPod-uri, ales în funcție de stare. Iată rețeta de succes a lui Baby – un puști cu trecut traumatizant și figură inocentă, care devine un diavol la volan. Viteza amețitoare, curbe spectaculoase, un fler teribil, pasiune din plin și abilități senzaționale în manevrarea mașinilor fac dintr-o cursă alături de puștiul – șofer o experiență cu adevărat memorabilă pentru pasagerii înspăimântați. Reușita e aproape garantată, dat fiind palmaresul impresionant al lui Baby: de ani buni lucrează pentru interlopul Doc (Kevin Spacey), ajutând infractorii să scape după fiecare lovitură, și nu a dat niciodată greș. Norocul dă însă semne de schimbare atunci când în echipa de șoc se întâlnesc Buddy, un fost dealer de pe Wall Street (Jon Hamm), frumoasa lui iubită, Darling (Eiza Gonzalez), şi Bats (Jamie Foxx) – un tip suspicios și imprevizibil, cu răbdarea scurtă și nervii-praștie, care nu are deloc încredere în fidelitatea sau talentul de șofer al lui Baby.

Chiar pe când se hotărâse să lase în urmă viața infracțională, puștiul se îndrăgostește de chelnerița Debora (Lily James) – un motiv în plus să-și dorească o nouă viață. O ultimă operațiune îl desparte de visul său: acela de a pleca la drum, pur și simplu, fără niciun plan, într-o mașină pe care nu și-o permite. Îl ține însă pe loc grija pentru Joseph, tatăl său adoptiv, bătrân, bolnav, surdo-mut și aproape orb (interpretat de CJ Jones, care are și în viața reală deficiențe de auz). Iar când se simte, în sfârșit, pregătit să demareze spre alt viitor, strategia lui Doc și colegii de jaf riscă să-i saboteze planurile. Care va fi deznodământul aflăm din „Baby Driver” 113 minute de adrenalină maximă, de vineri, 30 iunie a.c., la cinema.

Rolurile principale sunt interpretate de Ansel Elgort („The Fault în Our Stars”), Kevin Spacey (“House of Cards”), Lily James („Cinderella”), Jon Bernthal (“The Walking Dead”), Eiza Gonzalez (“From Dusk til Dawn”), Jon Hamm (“Mad Men”) şi Jamie Foxx („Sleepless”).

Regia, scenariul și producția executivă a filmului sunt realizate de către britanicul Edgar Wright, cunoscut publicului și pentru „Shawn of the Dead” (2004), „Hot Fuzz” (2007) sau „Scott Pilgrim vs. the World” (2010). Wright a început să lucreze la „Baby Driver” în 1995, finalizând scenariul în 2011 și producția în 2017, acesta fiind și primul său film turnat în SUA. Distribuit în România de InterComFilm, lung-metrajul Sony Pictures este nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani.

Despre InterComFilm

InterComFilm Distribution S.A. a fost înființată în martie 2000, având ca obiect de activitate distribuția filmelor de cinema. Rădăcinile acesteia datează însă încă din anul 1992, când își începea activitatea GFR Distribution, primul distribuitor privat de film de pe piața românească. În 2000, InterCom RT a cumpărat 51% din acțiunile GFR, formând astfel o asociere, care întrunea aceeași pasiune și experiență în industria filmului. În prezent, compania este licențiată Sony Pictures și este unul dintre cei mai dinamici jucători de pe piața de distribuție a filmului în România. Detalii, pe www.intercomfilm.ro

02
/02
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Marius Th. Barna și cu un comentariu scris de Bogdan Ficeac, documentarul „Nostalgia dictaturii” (2020), disponibil în câteva proiecții răzlețe, este o colecție de truisme despre comunism, a cărei concluzie ar putea fi banalitatea că „s-au făcut și lucruri bune, dar au fost și lucruri rele”.

30
/01
/20

CRONICĂ DE FILM În „Uncut Gems” (2019), fraţii Benny şi Josh Safdie transformă prin stilul lor inconfundabil subiectul banal al încurcăturilor unui bijutier newyorkez (Adam Sandler) într-o experienţă hipnotică, într-un film despre viaţa trăită mereu la limită.

30
/01
/20

„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

30
/01
/20

În luna februarie, cinefilii români vor putea urmări “Little Women” / “Fiicele doctorului March”, producție Sony Pictures distinsă cu șase nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bună actriță principală și Cea mai bună actriță secundară.

30
/01
/20

Parazit/ Parasite, filmul fenomen al cineastului coreean Bong Joon-Ho, scrie istorie la Oscar, devenind prima producție din Coreea de Sud nominalizată atât la categoria Cel mai bun film străin, cât și la categoria Cel mai bun film. A doborât recorduri de box-office în întreaga lume, a câștigat Palme d’Or la Cannes 2019, iar din 31 ianuarie rulează în 26 de cinematografe Cinema City din întreaga țară, în cadrul unui eveniment dedicat Oscarurilor.

24
/01
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Sam Mendes, "1917" (2019) este în primul rând o demonstraţie de virtuozitate tehnică. Un film care trivializează tragedia teribilă a războiului şi o transformă într-o cursă contracronometru cu obstacole, ca un joc pe calculator. Spectaculos, dar sărac în idei.

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.