Bach to the future – primul concert al Duetului  Hess ||: Horia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bach-to-the-future-primul-concert-al-duetului-hess-horia/

Miercuri , 17 septembrie 2014, de la ora 20.30, Duetul Hess ||: Horia va susţine concertul de muzică de cameră „Bach to the future“, la ceainăria Serendipity, din Bucureşti.

Un articol de Elena Simion|14 septembrie 2014

Duetul Hess ||: Horia este alcătuit Ben Hess – violoncel şi Cristi Horia – vioară și s-a format recent, din dorința de a bucura spectatorii cu armonii clasice.

Cei doi artiști vă  invită să vă opriţi din ritmul agitat al vieții cotidiene și să vă delectaţi cu o serată de muzică de cameră barocă şi romantică cu armonii clasice din preajma secolului al XVIII-lea. Repertoriul va include lucrări de  Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Handel-Halvorsen.

Ben Hess s-a pregătit ca violoncelist profesionist în Marea Britanie, studiind la Royal Northern College of Music şi terminând un Master la Trinity College of Music, Londra. A colaborat cu câteva dintre cele mai cunoscute orchestre din Marea Britanie, printre care BBC Concert Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic şi London Mozart Players.

Muzica de cameră este pasiunea sa. Recent, a interpretat, în cadrul unui trio londonez cu pian, un repertoriu latino-american şi în special tangourile lui Piazzolla. Britanicul se află de puțină vreme în București își continuă explorările muzicale pe meleaguri străine prin colaborarea cu violonistul român Cristi Horia.

Cristi Horia a studiat vioara la Conservatorul din București, pe care l-a absolvit în 2003, fiind pasionat şi de alte instrumente precum viola şi chitara. După o activitate camerală de mai mulţi ani în cvartetul de coarde Renaissance, Cristi şi-a continuat călătoria muzicală explorând şi alte genuri muzicale precum jazz, muzică electronică, rock şi Irish. A colaborat cu numeroşi artiști din ţară şi străinătate, printre care Mihai Mărgineanu, Ioan Gyuri Pascu, Cornel Cristei. De asemenea, este membru în proiectul muzical When violin meets guitar.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: [email protected],  cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

20
/08
/15

Cea de-a 33-a ediţie a Întâlnirilor SpectActor, un proiect iniţiat în anul 2009 la Teatrul Naţional Marin Sorescu, va beneficia de prezenţa unui oaspete de prim rang al muzicii şi culturii europene, Ioan Holender.

20
/08
/15

Opera Națională București organizează în perioada 19 – 22 august a.c. cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, competiţie acreditată de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică.

17
/08
/15

Gigi Căciuleanu va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Premiera spectacolului va avea loc pe 5 și 6 septembrie, orele 20.00, la Teatrul Mic și va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

14
/08
/15

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

14
/08
/15

Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, așteaptă să fie descoperite și de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează și muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitați în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagoniști chiar anul acesta.

12
/08
/15

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

12
/08
/15

Numele sopranei Valentina Naforniţa, noua vedetă a Operei de Stat din Viena, se regăseşte anul acesta în selecţia oficială a Festivalului de la Edinburgh, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate artelor (teatru, dans, muzică şi literatură).