Bad Sex In Fiction Award 2014 / Cea mai proastă scenă de sex dintr-o operă literară
https://www.ziarulmetropolis.ro/bad-sex-in-fiction-award-2014-cea-mai-proasta-scena-de-sex-dintr-o-opera-literara/

Romancierul australian Richard Flanagan, laureatul prestigiosului Man Booker Prize din acest an, a fost nominalizat miercuri la un premiu mai puţin onorant, Bad Sex In Fiction Award pe 2014.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2014

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 22-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust.

În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos. Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Iar acest lucru poate să i se întâmple chiar şi unor scriitori de prestigiu, precum Richard Flanagan, laureatul din acest an al prestigiosului Man Book Award pentru romanul „The Narrow Road to the Deep North”.

Scriitorul australian a fost nominalizat la Bad Sex In Fiction Award pentru fraza următoare:

„El a sărutat acea urmă roz şi subţire pe care o lăsase elasticul slipului ei, înconjurându-i abdomenul, precum linia Ecuatorului în jurul Terrei”.

Richard Flanagan, autorul romanului The Narrow Road to the Deep North

Richard Flanagan, autorul romanului The Narrow Road to the Deep North

În total, 10 romancieri au fost nominalizaţi la Bad Sex In Fiction Award 2014.

Printre favoriţi se află May-Lan Tan, care scrie în romanul său „Things to Make of Break”: „Uitasem despre ea că avea gura cea mai mică şi mai fierbinte din lume, ca şi cum avea lavă în obraji”.

În 2013, premiul a fost câştigat de scriitorul americano-indian Manil Suri, pentru romanul „The City of Devi”.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără Norman Mailer, Tom Wolve, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks. În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 22-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction va avea loc pe 3 decembrie, la Londra.

Foto: The reader, Bad Sex In Fiction Award, Richard Flanagan – cinemagia, facebook

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

23
/03
/20

Ne-am întors la o carte clasică – “I.L. Caragiale despre lume, artă și neamul românesc”, antologie de Dan C. Mihăilescu, publicată la Editura Humanitas încă din 1994 (și republicată în 2012). Să vedem, deci, ce mai vedea Nenea al nostru la noi.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

16
/03
/20

Editura Litera organizează în perioada 16 – 18 martie 2020 o campanie de reduceri pe www.litera.ro care să îi inspire pe cititori și să îi îndemne spre activități dedicate lecturii pentru acasă.

16
/03
/20

Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania, Seeding Knowledge Foundation, cu sprijinul Kaufland România și în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării lansează „Școala pe Net”, o platformă multimedia gratuită, destinată cadrelor didactice care pot învăța mai ușor de la specialiști în educație și IT cum să utilizeze resurse online, utile în procesul de predare.

07
/03
/20

Marți, 10 martie, ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona Demisol (Str. Pictor Arthur Verona 13-15, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Academia politică de la Aiud. Deținuți politici în România anilor ’80”, de Borbély Ernő, apărut la Editura Polirom, ediţie îngrijită de Dalia Báthory și Andreea Cârstea, cuvînt‑înainte de Szőcs Géza.

05
/03
/20

Cartea “Nicolae S. Șucu. Viața și aventurile unui cioban român în Bulgaria în vremuri de război 1908-1918”, text stabilit de Cristina Jelescu, ediție îngrijită de Daniel Cain, a fost publicată la editura Humanitas în anul 2017 și este una dintre cele mai interesante lucrări referitoare la lumea din Balcani de dinainte de România Mare.

01
/03
/20

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 12 martie 2020, de la ora 15.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la o „Evocare Henriette Yvonne Stahl”. Participă: Elena Zaharia-Filipaș, Bianca Burța-Cernat, Simona-Grazia Dima, Nina Corcinschi și Irina Stahl.