Baia Suzanei, de Nicolae Tonitza, adjudecată cu 47.500 de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/baia-suzanei-de-nicolae-tonitza-adjudecata-cu-47-500-de-euro/

Opera „Baia Suzanei”, de Nicolae Tonitza, a fost adjudecată cu 47.500 de euro, la licitaţia „3 colecţii şi 3 colecţionari”, primul eveniment din acest an al casei Artmark din Bucureşti având vânzări totale de aproximativ 300.000 de euro.

Un articol de Petre Ivan|4 februarie 2015

Baia Suzanei, de Nicolae Tonitza, 47.500 de euro / Cu 75 de palete participante distincte şi cu o medie a ratelor de adjudecare de 74,32% (Colecţia Lucia şi Dr. Ionescu fiind adjudecată în proporţie de 90%), licitaţia „3 colecţii şi 3 colecţionari” s-a bucurat de atenţia întregului public de la prezentarea primului lot şi până la ultima bătaie a ciocănelului de licitaţie.

Dintre artiştii consacraţi, Nicolae Tonitza s-a aflat din nou în topul preferinţelor colecţionarilor, opera „Baia Suzanei” din Colecţia Dr. Ionescu a fost adjudecată pentru 47.500 de euro, „Copil în roz”, pentru 11.000 de euro, iar „Nud”, pentru 8.500 de euro, notează Mediafax.

Lucrarea „Lectură”, de Theodor Pallady, a fost adjudecată pentru 36.000 de euro, pictura „În faţa porţii”, de Nicolae Grigorescu, a obţinut 36.000 de euro, iar „Convoi de care, pe valea Orăţii”, de Nicolae Grigorescu, a fost vândută pentru 22.000 euro.

Lucrarea „Trandafiri”, de Gheorghe Petraşcu, a fost, de asemenea, adjudecată cu 10.000 de euro.

Alexandru Ciucurencu, cel mai important artist al Colecţiei Dr. Ionescu

Alexandru Ciucurencu, cel mai important artist al Colecţiei Dr. Ionescu

Totodată, Alexandru Ciucurencu, cel mai important artist al Colecţiei Dr. Ionescu, a fost cel mai vândut pictor, toate cele cinci picturi prezente în licitaţie intrând în noi colecţii private. Suma adjudecărilor a fost de peste 52.000 de euro.

La capitolul artă contemporană, Ştefan Pelmuş (opere adjudecate în valoare de 2.800 de euro), Ion Alin Gheorghiu (opere adjudecate în valoare de 3.850 de euro) şi Sorin Ilfoveanu (opere adjudecate în valoare de 7.850 de euro) au fost foarte apreciaţi de public. Totodată, Ion Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români contemporani în lume, a suscitat interesul unor colecţionari nişaţi pe artă contemporană, total adjudecărilor ajungând la aproape 6.000 de euro.

Următorul eveniment al Artmark – licitaţia de Mărţişor – va avea loc pe 24 şi 26 februarie.

Foto: Baia Suzanei şi Alexandru Ciucurencu – wikipedia

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.