„Batman In Love”, un spectacol-promisiune al Teatrului de Artă București – avanpremiera, pe 12 august
https://www.ziarulmetropolis.ro/batman-in-love-un-spectacol-promisiune-al-teatrului-de-arta-bucuresti-avanpremiera-pe-12-august/

Miercuri, 12 august, de la ora 20.30, Teatrul de Artă Bucureşti aşteaptă publicul bucureştean la spectacolul Batman In Love, prima dintre cele două premiere-surpriză ale stagiunii în aer liber, „Teatru sub stele”.

Un articol de |11 august 2020

Spectacolul este o adaptare după piesa „Groapa cu nisip” de Michal Walczak, aparținând volumului PSIHOTERAPOLITICA – Antologie de teatru contemporan polonez, publicat la Editura Art. 

Pregătit inițial pentru luna martie a acestui an, apoi amânat pentru o perioadă incertă, odată cu închiderea sălilor de spectacol, Batman In Love revine acum ca un spectacol-speranță, un spectacol-promisiune, într-un moment deloc ușor, pentru Teatrul de Artă București.

Batman In Love este un spectacol despre iubire; despre prima iubire. Un refugiu într-o lume mai pură, cu urma de zâmbet a privirii de azi. Prima iubire e ca o primă urmă de pas în zăpada proaspăt căzută. Puțini, foarte puțini rămân cu ea pentru toată viața. De cele mai multe ori, zăpada se umple de urme de pași amestecați, iar noi trăim cu nostalgia zăpezii neatinse sau uităm. Cu prima iubire începe maturizarea, timpul începe să curgă.

Batman In Love este un spectacol despre timp și timpurile iubirii. 

Adaptarea piesei și regia îi aparțin Anei Ioana Macaria, actriță și regizoare de teatru aflată la al doilea spectacol regizat la Teatrul de Artă București. Pentru primul spectacol – „O relație deschisă” de Dario Fo și Franca Rame – a primit Premiul pentru regie, la FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent, Constanța, 2019.

Distribuția este formată din doi actori foarte tineri și foarte talentați, Rodica Pașca și Ștefan Mohor. Amândoi au făcut parte din distribuția spectacolului de disertație al regizoarei Ana Ioana Macaria, „Ospățul de piatră”, produs de UNATC și preluat de Teatrul Bulandra. Ștefan Mohor face parte și din distribuțiile câtorva spectacole de la Teatrul Metropolis, regizate de Victor Ioan Frunză, iar amândoi joacă la Teatrul Bulandra, în spectacolul CORIOLANUS, regia Alexandru Darie. 

„Îi iubesc, îi respect și îi admir pe amândoi, pentru talentul lor și pentru forța interioară de a persevera în a sluji teatrul cu tot ce au mai bun, într-o lume în care e aproape imposibil să-ți asiguri traiul zilnic ca actor independent.” (Ana Ioana Macaria)

Avanpremiera spectacolului Batman In Love are loc pe 12 august, la București, în cadrul stagiunii Teatru sub stele, din Grădina de vară amenajată în incinta Școlii Italiene Aldo Moro, str. Sfântul Ștefan nr. 24, iar Premiera va avea loc pe 22 august, la Constanța, în cadrul FITIC – Festival Internațional de Teatru Independent.

Bilete pentru avanpremiera din 12 august, ora 20.30, sunt disponibile în rețelele Eventbook și MyStage.

Accesul la spectacol se face începând cu ora 20.00. Pentru a preveni răspândirea SARS-COV-2, au fost luate măsuri de distanțare fizică – bilete de câte 1 loc, 2 locuri și 3 locuri, grupate și distanțate corespunzător -, organizatorii asigură dezinfectare și scanarea temperaturii, la intrare, iar purtarea corectă a măștii de protecție, pe perioada desfășurării spectacolului, este obligatorie. Persoanele care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii sunt sfătuite să rămână acasă și să se adreseze medicului, fiind așteptate, cu drag, la reprezentații ulterioare, când starea de sănătate le va permite să se bucure, în siguranță, de spectacol, atât lor cât și celorlalți spectatori.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.