Biletele pentru concertul de la Bucureşti al pianistului rus Boris Berezovsky au fost suplimentate
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-concertul-de-la-bucuresti-al-pianistului-rus-boris-berezovsky-au-fost-suplimentate/

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului. Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de […]

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2012

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului.

Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de la punctele de vânzare Vreau Bilet şi online prin www.vreaubilet.ro.

Boris Berezovsky le va oferi celor prezenţi un recital de pian de excepţie din cuprinsul căruia nu vor lipsi compoziţii semnate de: Chopin, Brahms, Ravel, Liszt şi alţii.

Dexteritatea lui Berezovsky, claritatea ritmică, controlul total pe care îl exercită asupra instrumentului îi permit schimbări bruşte de caracter ce uimesc auditoriul.

Boris Berezovsky se regăseşte frecvent în concertelor desfăşurate la Filarmonica din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene ale Europei precum Théatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena sau Megaron din Atena.

Potrivit comunicatului, deseori, numele pianistului este confundat cu unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Rusia, magnat ce poartă acelaşi nume.

Pe lângă pasiune apentru muzică, Boris Berezovsky este şi un împătimit al jocurilor de noroc. Ori de câte ori se iveşte ocazia, intră în marile cazionuri pentru a-şi încerca norocul la ruletă sau poker.

„Pianul şi ruleta au un numitor comun. Regulile sunt aceleaşi, dar jocul se schimbă de fiecare dată. Fiecare joc este unic chiar dacă îl joci de mai multe ori. În cazul pianului este la fel. Trebuie să respecţi regulile, iar rezultatul este întotdeauna diferit”, spunea pianistul într-un interviu.

Născut la Moscova, Boris Berezovsky a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi, în particular, cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă. Doi ani mai târziu, în 1990, el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.

Boris Berezovski este adesea invitat în cele mai prestigioase serii de recitaluri: seria recitalurilor de pian a Filarmonicii din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene precum Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena etc. şi la cele mai renumite festivaluri internaţionale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron. Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin şi Alexander Kniazev.

Boris Berezovski a câştigat, în martie 2006, BBC Music Magazine Awards pentru cel mai bun instrumentist.

 

Sursa: Mediafax

09
/12
/14

În zilele de 13, 14, 20, 21, 22 și 23 decembrie, de la orele 14:00, în Parcul Unirii, bucureștenii pot asculta cele mai frumoase cântece de sezon în sprijinul acțiunii umanitare pentru Andreea Ion, organizate de AOLN România.

08
/12
/14

Cunoscutul teatrolog George Banu a primit Marele Premiu al Academiei Franceze, la Paris, în prezenţa filozofului Jean-Luc Marion şi a fostului preşedinte al Franţei, Valéry Giscard d’Estaing. Premiul i-a fost acordat pentru difuzarea culturii franceze în lume.

08
/12
/14

Lungmetrajul "12 ani de copilărie/ Boyhood", regizat de Richard Linklater, a devenit unul dintre marii favoriţi în cursa pentru Oscar, după ce a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului".

08
/12
/14

E bine de ştiut! Un site care a publicat exclusiv ştiri pozitive, timp de o zi, şi-a pierdut 66% dintre cititori. Este vorba despre site-ul rusesc City Reporter, care a decis să publice, la începutul săptămânii trecute, timp de o zi, numai informaţii pozitive.

08
/12
/14

TVR 2 difuzează în premieră luni, 8 decembrie, de la ora 20.00, producţia „Vinovatul”, o adaptare pentru televiziune după piesa omonimă a lui Ion Băieșu, completată cu motive din piesa „Iertarea” a aceluiași scriitor. Filmul realizat anul acesta de Casa de Producție TVR poate fi urmărit și la TVR HD marți, 9 decembrie, de la ora 14.00.

08
/12
/14

Dumnezeu se îmbracă de la second-hand, Copilăria lui Bach, Peretele, Fantoma, dragostea mea, Lecţia de violoncel, Scaunele, Mobilă şi durere, Când dragostea poartă pâslari şi multe alte spectacole în această săptămână pe scenele teatrelor din Capitală.

07
/12
/14

Numit de Petre Țuțea „ultimul senior al României”, Corneliu Coposu (1914 - 1995) a fost unul dintre cei mai importanți lideri politici ai perioadei postrevoluționare. „În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viața mea. Dacă această idee va triumfa, apariția sau dispariția mea sunt secundare”, declara Seniorul PNȚCD, în anii '90.

07
/12
/14

Duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu.

07
/12
/14

Spectacolul ,,Dragoste în 4 tablouri" de Lukas Bärfuss, regizat de Elena Morar, se joacă azi, 7 decembrie, la Sala Mică a Teatrului Național din București, de la ora 20.00. Producția parte din programul ,,9G la TNB – Noua generație de creatori” și intrarea este liberă.