BLUENOISE, trupa a cappella finalistă la Eurovision, în recital la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/bluenoise-trupa-a-cappella-finalista-la-eurovision-in-recital-la-sala-radio/

Scurt exerciţiu de imaginaţie: alegeţi una dintre melodiile preferate. Scoateţi apoi, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special şi păstraţi doar vocea umană. La o astfel de experienţă sonoră inedită vă invită vineri, 2 octombrie (19.00), la Sala Radio, BLUE NOISE, formaţie ai cărei membri însumează cea mai relevantă experienţă în muzica a capella din România.

Un articol de Liliana Matei|23 septembrie 2015

Blue Noise este trupa a capella pe care aţi apreciat-o în martie 2015 cu piesa „Love Won’t Run Away” în finala naţională Eurovision. Momentul a reprezentat o premieră muzicală în România: a fost prima oară când o astfel de compoziţie a cappella a intrat în finala naţională a prestigiosului concurs.

Ceea ce îi defineşte aşadar pe cei de la Blue Noise – care se autointitulează generic „laboratorul de voci” – este sonoritatea deosebită: melodiile lor sunt exclusiv vocale, interpretate fără nici un acompaniament orchestral. Cei 6 membri ai trupei – Veronica Prodan, Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor, Denis Bolborea – vor avea de această dată un invitat special pe scena Sălii Radio, în cadrul unui eveniment excepțional în care vocile Blue Noise se vor lăsa completate de sunete de violoncel.

Este vorba despre violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al orchestrelor radio, care – pe lângă prezenţa sa constantă în zona muzicii clasice şi cunoscutele sale turnee naţionale derulate sub genericul „Vă place… ?” – a participat şi la proiecte mai puţin convenţionale, adresate unui public tânăr, deschis la inovaţie.

Premianţi ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz şi cu foarte multe colaborări cu artişti cunoscuţi din ţară, dar şi din străinătate, membrii trupei Blue Noise vă propun la Sala Radio un recital cu piese din repertoriul internaţional (câteva dintre ele interpretate chiar în aranjamentul propriu). Veţi asculta Chanson D`Amour (The Ra- Da- Da- Da- Da Song), When You Wish upon a Star, Seaside Rendezvous, Under Pressure, Prime Time Blues, Pass me the Jazz, Le Grand Tango, La Vie en Rose sau Love Won`t Run Away.

În trupa Blue Noise, Veronica Prodan este soprană, Elena Moroşanu – mezzosoprană, Ana-Cristina Leonte – alto, Mihail Grigore – tenor, Bogdan Tudor – bas, percuţii, Denis Bolborea – beatbox, looping and live fx. Ana–Cristina este cunoscută din trupa Javra şi cvintetul de jazz care îi poartă numele; Elena Moroşanu s-a făcut remarcată cu proiectele personale sub numele Helen şi este songwriter pentru Hahaha Production. Mihail Grigore este violoncelist masterand la Academia de Muzică din Bucureşti.

Denis Bolborea e cunoscut în primul rând drept coregraf din zona contemporană.Tânăr şi foarte activ, cu reale aptitudini muzicale, a participat la emisiuni tv muzicale. Fost component al Corului Madrigal, Bogdan Tudor a fost şi membru al trupei The 50’s, care cântă alături de Ştefan Bănică. Veronica Prodan este cea mai tânără membră Blue Noise, studiază pedagogia la Universitatea de Muzică din București și cântă încă din copilărie.

INFO

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.

28
/05
/14

Pe 4 iunie, de la ora 19. 00, la Sala Radio, doi artişti români – dirijorul Cristian Florea şi violonistul Gabriel Croitoru (de această dată la violă) – se vor alătura fiicelor lor (două tinere violoniste): Maria Montserrat Florea, respectiv Simina Croitoru, ambele deja apreciate în cadrul concursurilor internaţionale la care au participat.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.