Bogdan Albulescu vorbeşte despre un nou proiect care implicã teatru puṭin neconvenṭional
https://www.ziarulmetropolis.ro/bogdan-albulescu-vorbeste-despre-un-nou-proiect-care-implica-teatru-pu%e1%b9%adin-neconven%e1%b9%adional/

Pe Bogdan Albullescu l-am cunoscut la Inlight Theatre Pub şi am stat de vorbã despre un nou proiect care promite mult. Mi-a vorbit cu dezinvoltura actorului care crede în munca sa şi în proiectul în care s-a implicat atât din punct de vedere managerial, cât şi artistic.   Andrada Vãsii : Ce ne poṭi spune despre […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Pe Bogdan Albullescu l-am cunoscut la Inlight Theatre Pub şi am stat de vorbã despre un nou proiect care promite mult. Mi-a vorbit cu dezinvoltura actorului care crede în munca sa şi în proiectul în care s-a implicat atât din punct de vedere managerial, cât şi artistic.

 

Andrada Vãsii : Ce ne poṭi spune despre acest nou proiect ? Inlight Theatre Pub ?

Bogdan Albulescu: Ce pot spune despre noi este cã suntem la început. Am avut primele spectacole, în primul am jucat şi eu. A fost o încercare.

 A.V. : Spectacolul pilot.

B.A. : Da, spectacolul pilot. ‘’Visul unei nopṭi de galã’’ a fost cel de-al doilea spectacol. Scena este puṭin ineditã, deoarece spectacolele se joacã aici în faṭa barului. Cu toate acestea, avem un spaṭiu la care lucrãm, îl amenajãm şi plãnuim sã fie un mini-studio de teatru în curând. Momentan strângem fonduri pentru lumini şi toate cele.

 

A.V. : Cum a fost prima reprezentaṭie ? Aṭi avut parte de publicul aşteptat ?

B.A. : Am avut destul de mult public. Au fost mici probleme cu organizarea, deoarece nu toṭi ştiau cã se plãteşte bilet. La început a fost puṭin ciudat, dar dupã ce a început spectacolul nu au mai fost probleme.

 

A.V. : Public în special tânãr, sau toate categoriile de vârstã?

B.A.: Pentru prima piesã pe care am jucat-o avem, de obicei, public mai tânãr. Cu toate acestea, la spectacol am avut un public mixt: şi oameni mai în vârstã şi tineri. Oricum, spectacolele la care oamenii vin în astfel de locaṭii sunt spectacole la care te distrezi. Si oamenii sunt conştienṭi de acest lucru atunci când vin.

 

A.V. : Cu alte cuvinte aveṭi alt tip de intercaṭiune cu publicul în acest gen de spectacole.

B.A. : Da, totul este mult mai direct. Trebuie atenṭie mai multã. Eşti concentrat în egalã mãsurã atât pe public, cât şi pe tine. Trebuie sã te adaptezi teatrului şi publicului. Si în teatrul profesionist trebuie sã te adaptezi publicului, numai cã aici trebuie sã reacṭionezi altfel.

 

A.V. : Publicul se implicã activ în piese ?

B.A. : Depinde de natura spectacolului. De cele mai multe ori da. Noi am jucat multe spectacole în spaṭii neconvenṭionale; am jucat şi într-o maşinã-spectatorii stãteau în spate.

23
/07
/14

După realizarea scenografiei pentru multe producții românești și pentru coproducții internaționale, Mihaela Ularu, mama actriţei Ana Ularu, a revenit la prima pasiune a sa, teatrul, realizând costumele din spectacolul independent „În parc”, scris şi regizat de Radu Iacoban, cu Ana Ularu/Rodica Lazăr și Istvan Teglas în distribuţie.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

19
/06
/14

Tânăra și talentata regizoare Carmen Lidia Vidu prezintă cea de-a treia sa premieră în acest an, „Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase“, vineri, 20 iunie, de la ora 19.30, la Godot Cafe Teatru. Spectacolul este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile și amintirile Mariei Tănase, alături de şase dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

13
/06
/14

Actrița Rodica Lazăr este un buchet de energii multinuanțate. Privirea ei azurie este într-un contrast perfect cu timbrul pregnant al vocii ei. Ai putea vorbi la nesfârșit cu actrița, despre meseria ei, despre începuturi, despre continuări și despre perserverența pe care trebuie să o conții pentru evoluția profesională.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa: