Brăila şi al ei festival European
https://www.ziarulmetropolis.ro/braila-si-al-ei-festival-european/

Începând cu 7 octombrie Brăila este gazda Festivalului ,, Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila’’, un proiect desfăşurat sub patronajul Primăriei municipiului Brăila şi al Consiliului Local Municipal Brăila.     Tradiţia s-a respectat şi în acest an în momentul în care afişul evenimentului a fost realizat de către scenograful Dragoş Buhagiar. În […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Începând cu 7 octombrie Brăila este gazda Festivalului ,, Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila’’, un proiect desfăşurat sub patronajul Primăriei municipiului Brăila şi al Consiliului Local Municipal Brăila.

 
 

Tradiţia s-a respectat şi în acest an în momentul în care afişul evenimentului a fost realizat de către scenograful Dragoş Buhagiar.

În deschiderea oficială a evenimentului, spectatorii au avut parte de un recital de chitară clasică susţinut de către Cosmin Cernat, dar şi de premiera piesei de teatru ,, Sandros’’ de Katalin Thuróczy, în regia lui Sorin Militaru, pe scena teatrului ,,Maria Filotti’’.

Fiind locul de desfăşurare al unui festival internaţional, Brăila va fi gazda unor piese de teatru jucate de trupe de teatru consecrate, precum Teatrul Ţăndărică Bucureşti (Candid- după Voltaire), Teatrul Toma Caragiu Ploieşti ( Amărăştenii de Zadok Zemach), Teatrul Nottara Bucureşti (Zeul Măcelului de Yasmina Reza), ( Compania Passe Partout Dan Puric Bucureşti ( Ce-ar fi dacă- one-man-show cu Ștefan Euxanda), UNATC (Yom Kippur de Hanna Azoulay Hasfari), teatrul de Comedie Bucureşti ( O scrisoare pierdută- în regia lui Alexandru Dabija), Teatrul Bulandra Bucureşti ( Arlechino moare?- atelier condus de către Antoaneta Cojocaru), Liceul de Artă ,,Hariclea Darclee’’ Brăila, Teatrul Valah Giurgiu (Puşlamaua de la etajul 13 de mircea M. Ionescu), Teatrul ACT Bucureşti (Absolut! După Ivan Turbincă de Ion Creangă), centrul Cultural pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu’’ Bucureşti (Furtuna- de William Shakespeare), Universitatea Spiru Haret Bucureşti, Teatrul Odeon (C.F.R.-Cometa, Copilul şi Căţelul- în regia lui Alexandru Dabija), teatrul Naâional I.L.Caragiale Bucureşti (Fata din curcubeu- de Lia Bugnar) şi Compania Teatrul nu e o clădire Bucureşti ( Noi 4- de Lia Bugnar).

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

10
/04
/14

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 22.00, invitatul Eugeniei Vodă la Profesioniştii de la TVR 1 este actorul Dorel Visan. “Totul se plăteşte pe lumea asta, nimic nu rămâne nepedepsit, iar scopul final al acestei judecăţi supreme este reinstaurarea echilibrului între toate” – spune Dorel Vişan.

10
/04
/14

Pe 12 aprilie, Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Mărăști, cu un eveniment cultural adresat tuturor celor dornici să își croiască un program de weekend pentru sufletul și intelectul lor.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, spitalizat pe 31 martie, din cauza unei infecţii pulmonare şi urinare, a fost externat marţi.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.

08
/04
/14

Miercuri, 9 aprilie, Institutul Francez vă invită la o seară dedicată lui Alex. Leo Şerban. Evenimentul va începe la 19,30, în Atriumul Institutului, cu un cocktail, urmând ca de la ora 20 să aibă loc proiecţii şi discuţii legate de opera lui Alex. Leo Şerban, în sala Elvire Popesco.

08
/04
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 8 aprilie s-a născut Emil Cioran, unul dintre marile spirite ale secolului XX? Imposibil de clasat, Cioran a reușit să distileze, într-un stil impecabil, o nefericire care l-a însoțit întreaga viaţă.

07
/04
/14

Dan Alexe a scris „Miros de roşcată amară şi alte povestiri” (Humanitas, 2014). Sunt puține paginile care se mai pot scrie de-acum la același nivel al limbii române în proza scurtă.