București, scena Festivalului Internațional de Teatru de Stradă
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuresti-scena-festivalului-international-de-teatru-de-strada/

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti, ajuns la cea de-a noua ediţie, se va desfăşura între 1 şi 30 iulie, aducând în capitală 40 de reprezentaţii ale trupelor româneşti şi internaţionale, nouă ţări participante şi 300 sute de artişti care vor susţine reprezentaţii în 10 zone cheie.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2017

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București  „B-Fit in the Street!” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB propune un program de spectacole de teatru de stradă, în fiecare weekend din luna iulie, de vineri până duminică, de la ora 19:00 până la ora 23:00 în următoarele zone din Capitală: Piața George Enescu, Piața Revoluției, Parcul Krețulescu, Calea Victoriei, Piațeta Odeon, Piața Universității, Piața Constituției, Parcul Unirii, Bulevardul Unirii și Centrul Istoric.

Astfel, în timpul zilei, străzile vor fi împânzite de spectacole itinerante ale artiștilor pe catalige, performance-uri participative, spectacole de magie și street dance, statui vivante, personaje supradimensionate și parade de culoare, dans și muzică. Reprezentațiile de seară animă peisajul bucureștean cu acrobați care dansează pe calcane luminate de proiecții 2D sau suspendați deasupra orașului, cu spectacole de lumină, jonglerii cu foc, personaje gigantice luminoase, reprezentații de tango, atmosferă de cabaret și costume spectaculoase.

Deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de Stradă București – B-Fit in the Street! va avea  loc sâmbătă, 1 iulie, începând cu ora 18:00 și va fi marcată prin trei momente spectaculoase semnate de companii internaționale de teatru urban.

Primul spectacol va avea loc în parcul Unirii și va consta în reprezentații ale unor artiști pe catalige, mascote și acrobați pe cabluri elastice. Pentru al doilea moment al serii, „creaturi” cyborg gigantice, acrobați, artiști în costume spectaculoase și muzicieni îi invită pe trecători să se alăture paradei care pornește din Parcul Unirii la ora 19:00 și ajunge în Piața Constituției. Punctul culminant al serii începe la ora 20:00, în Piața Constituției, care devine, pentru două ore, scena unor spectacole de excepție. Producția italiană OSA va încânta publicul cu o alegorie de dans, muzică și culoare, pusă în scenă de artiști suspendați de o piramidă înaltă de 20 de metri. Spectacolul francez Microcosmos aduce în mijlocul mulțimii personaje gigant, populate de muzicieni și acrobați. Seara se încheie cu spectacolul artiștilor de la compania Kitonb – Carillon 3.1, care transformă Piața Constituției într-un decor fantastic de proiecții de lumini, efecte speciale, dansuri acrobatice și numere de circ.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.