”Bucuriile muzicii”, concert la Teatrul de pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucuriile-muzicii-concert-la-teatrul-de-pe-lipscani/

„Sinfonia Bucureşti” este prima orchestră privată din România, înfiinţată în anul 1990 de către dirijorul Florin Totan. Iată ce declară acesta despre conceptul ”Bucuriile muzicii”.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2017

”În concertul meu din 29 aprilie, de la ora 19.00 de la Teatrul de pe Lipscani, ca în toate spectacolele mele din țară (în săli de concerte, în parcuri sau în mall-uri), fac o pledoarie pentru muzica clasică în general și pentru frumos, bine și adevăr, adică pentru valorile perene ale Antichității grecești. Vorbesc despre compozitori și filosofi, stiluri și curente, literatură și arte frumoase, despre împărați și mari duhovnici ai ortodoxiei, cu îndemnul de întoarcere la carte, la lectura mântuitoare și uitarea Facebook-ului și a mobilului împătimitor.

Key Visual A3 bled 3mm v3

Primele concerte din acest proiect vor avea loc pe 29 aprilie și 18 mai, tot la Teatrul de pe Lipscani. În acestea, voi oferi o istorie a muzicii în 80-90 de minute, trecând prin toate culturile esențiale ale Europei. Titlul acestui concept unic și singular în România este „BUCURIILE MUZICII”.

Conceptul a avut succese incontestabile în București (în parcul Colțea, de fapt, locul începerii proiectului) și peste tot în țară, iar personalitati marcante precum Bujor Prelipcean, Eugen Sârbu, Nelly Miricioiu, primarul din Baia Mare, P. Ionescu (directorul filarmonicii din Bacău), Jean Dumitrescu (directorul Filarmonicii din Pitești), D. Vlădescu (directorul Teatrului din Constanța), doamna Director M. Păun (Arcub), depun mărturie pentru valabilitatea, viabilitatea și perenitatea acestui proiect, pentru că vrem prin acesta să întoarcem oamenii către manifestările culturale care impun civilizație și respect.”

– Prețul biletelor: 30/40/50/60 Ron

Bilete la casieria Teatrului de pe Lipscani, în fiecare zi în intervalul orar 12:00-20:00 și online, aici..

Detalii: 0735.146.903

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

01
/04
/19

Din 18 mai, Opera Comică pentru Copii desfășoară, în premieră pentru o instituție culturală din România, o campanie unică: ,,Scrisoare pentru copilul meu”. Părinții care doresc să-și aștearnă gândurile de azi pentru tinerii în care se vor transforma copiii lor peste ani, o pot face într-o scrisoare pe care Opera Comică pentru Copii o va păstra, sigilată, până în momentul în care copiii vor împlini vârsta de 14 ani.