Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu, un proiect nou iniţiat de Editura ALL
https://www.ziarulmetropolis.ro/cafeneaua-lui-alex-stefanescu-un-proiect-nou-initiat-de-editura-all/

Cărţile sunt scrisori către prieteni, iar prietenii ne fac viaţa mai frumoasă. Marti, 30 septembrie, ora 18.30, vă invităm să vă împrieteniţi cu literatura română şi cu oamenii cărţilor şi ai gândurilor frumoase la Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2014

Evenimentul, găzduit de Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr.5), îi are ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii Viaţa face toţi banii și pe psihologa Gigi Ghinea. Tema primei ediţii: Cât e de frumoasă viața?

Invitaţii vor discuta despre rolul literaturii în viaţa noastră, despre importanța lecturii și necesitatea scrisului, iar  actrița Anca Bejenaru va lectura un fragment din cartea Viața face toți banii, apărută la Editura ALL, în colecția Strada Ficțiunii. De asemenea, Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, va susține un moment artistic la vioară.

Cafeneaua lui AlexIubitorii de literatură ocolesc autorii români, și nu o fac întotdeauna pe bună dreptate. De multe ori îi judecă greșit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori și autorii români, care să-i facă și pe unii și pe alții să fie mai atenți la așteptările celorlalți. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viață acestor evenimente au fost bucuroși de convocare. Cafeneaua lui Alex. are înainte un drum lung și mulți oameni de împrietenit – Viorel Zaicu, director editorial.

Foto: Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu – Editura ALL

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.