Care e relația ta cu mâncarea?
https://www.ziarulmetropolis.ro/care-e-relatia-ta-cu-mancarea/

Pentru a doua ediţie habits, o serie de conversaţii contemporane despre corp, minte şi spirit, Societatea Omului Sănătos propune un subiect actual, dar în continuă evoluţie: NUTRIȚIA.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2021

Cum mâncăm azi, ce mâncăm, de ce mâncăm, dincolo de senzația de foame, și cât știm despre mâncarea noastră? Începând cu 22 aprilie, timp de trei săptămâni, invitații ediției vor oferi insight-uri și informații despre ce înseamnă nutriția modernă.

Participă Dr. Uma Naidoo MD (Harvard Nutritional Psychiatrist), Dr. Margaret Slavin (Cercetător, profesor, expert în Nutriție), Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (Medic primar dermatologie și homeopatie) și Dr. Sorin Sălăjan (Medic nutriționist, biohacker).  Moderatorul acestei ediții va fi Daniel Stamin (Coach, biohacker), membru al comunității Societății Omului Sănătos.

Conversațiile iau forma unor episoade video care vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos, începând cu 22 aprilie.

Seria este deschisă de Dr. Uma Naidoo, psihiatru școlit la Harvard, specialistă în nutriție și chef. Dr. Naidoo a fondat și conduce primul Departament de Psihiatrie Nutrițională al unui spital din SUA (la Massachusetts General Hospital), predă la Universitatea Harvard și este autoarea „THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD”, un volum-analiză al modului în care hrana poate ajuta la vindecarea depresiei sau anxietății. Prin sprijinul Societății Omului Sănătos, cartea este în curs de traducere în limba română la Editura Publica.

În ultima săptămână din aprilie, Daniel Stamin va discuta cu Dr. Margret Slavin. Profesor în Departamentul de Nutriție și Food Studies al Universității George Manson din SUA, Dr. Margaret Slavin are pregătire în chimia alimentară și nutriție, intersectarea acestor două sectoare fiind și centrul ei de interes și cercetare. Margaret crede că o mai bună informare generală despre hrană și ce conține ea va duce spre alegeri mai sănătoase în supermarket. Este un pionier al cercetării rolului pe care dieta îl joacă asupra migrenelor.

La începutul lunii mai, e rândul unui dialog despre felul în care ne raportăm la mâncare între doi medici cu formări diferite: Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic primar Dermatologie, Homeopatie și Acupunctura și Dr. Sorin Sălăjan, medic ortoped pediatru cu specializări în sistemul Silva Ultramind, hipnoză, nutriție și terapia Bowen.

Nutriția va fi subiectul principal de discuție în perioada următoare și pe grupul de Facebook habits, format în jurul obiceiurilor sănătoase.

habits propune lunar conversații despre corp, minte și spirit. Urmează ediții despre somn și impactul tehnologiei asupra corpului.

///

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale: prevenția și degradarea mediului înconjurător.

10
/07
/14

Carlo M. Cipolla, mort în anul 2000, la 78 de ani, a sintetizat în “Legile fundamentale ale imbecilității umane” (Editura Humanitas, 2014) cea mai gravă dintre problemele cu care omenirea se confruntă în prezent.

09
/07
/14

CRONICĂ DE FILM. Producția spaniolă „Canibal” are un schelet narativ arhetipal, cu inflexiuni de indie american, peste care este turnat un ambalaj de film european de festival. Filmul norvegian „În ordinea dispariției” este o reconfortantă comedie neagră pe un fundal de nămeți nordici stropiți pe alocuri cu sângele răzbunării.

09
/07
/14

Centrul Cultural Românesc de la Londra/ Fundația Rațiu găzduiesc începând cu 10 iulie expoziția de fotografie „Lee Miller -  O Rapsodie Română“, care prezintă publicului lucrările uneia din cele mai importante figuri feminine ale secolului XX.

09
/07
/14

Joi, 10 iulie, de la ora 18.00, la Ceainăria Cărtureşti Verona (Str. Arthur-Verona nr. 13-15, Bucureşti) va avea loc lansarea volumelor Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese de Angelo Mitchievici şi Camera obscură. Vis, imaginaţie şi bandă desenată de Ioan Stanomir, apărute recent la Editura Cartea Românească.

09
/07
/14

Cea de-a doua ediție a festivalului ,,Vin’ la Teatru” se desfășoară între 9 și 14 iulie, la Focșani. Intrarea la spectacole este liberă.

09
/07
/14

Se joacă astăzi a doua semifinală, ultima, a Cupei Mondiale la fotbal. Se înfruntă, la prima vedere, naționalele Argentinei și Olandei. Firește, la mijloc e mult mai mult. Se înfruntă totodată două tipuri de a gândi cultura și, implicit, fotbalul, cea mai populară dintre formele culturii populare.

08
/07
/14

Miercuri, 16 iulie, începând cu deja obișnuita oră 19.30, Dragoș Bojin schimbă foaia la OrigameStudio. Renunță la pânză în favoarea zidului, mai potrivit parcă să îi primească personajele la întreaga lor amploare, mai potrivit chiar decât pânzele enorme pe care le folosește de obicei.

08
/07
/14

Astăzi, voi aborda câteva probleme întâlnite mai ales în scris și în cazul cărora pronunția este un element ce poate induce în eroare.

08
/07
/14

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino.

08
/07
/14

Şerban Foarţă a debutat în poezie cu volumul Texte pentru Phoenix (în colaborare cu Andrei Ujică) în 1976, iar astăzi este considerat unanim unul dintre cei mai importanţi poeţi români postbelici.

07
/07
/14

Cele două spectacole din deschiderea Festivalului de teatru de la Avignon au fost anulate din cauza grevei angajaţilor responsabili cu punerea în scenă a reprezentaţiilor, care susţin mişcarea de protest a lucrătorilor sezonieri din domeniul artistic, a anunţat directorul evenimentului.