Casa in care a locuit Sergiu Nicolaescu in Timisoara, marcata cu o placa comemorativa, iar o strada ii va purta numele
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-in-care-a-locuit-sergiu-nicolaescu-in-timisoara-marcata-cu-o-placa-comemorativa-iar-o-strada-ii-va-purta-numele/

Imobilul din Timişoara unde a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele. „Sergiu Nicolaescu a trăit 12 ani în Timişoara, iar pe imobilul de pe strada Paris nr. 19 unde a locuit vom monta o placă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 ianuarie 2013

Imobilul din Timişoara unde a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele.

„Sergiu Nicolaescu a trăit 12 ani în Timişoara, iar pe imobilul de pe strada Paris nr. 19 unde a locuit vom monta o placă comemorativă. Ne vom gândi cărei străzi din oraş îi vom schimba numele şi i-l vom da pe cel al marelui regizor. Credem, însă, că nu este potrivit să-i acordăm titlul de cetăţean de onoare al oraşului post mortem. Acest lucru se cuvine să-l faci în timpul vieţii omului, nu după moarte. Cel puţin, aşa considerăm noi, acum”, a declarat sâmbătă viceprimarul Dan Diaconu.

Sergiu Nicolaescu s-a mutat de la Târgu Jiu la Timişoara, împreună cu familia, când avea 5 ani şi a locuit în acest imobil ultracentral din oraş în care acum se află câteva sedii de firme. Strada Paris este situată în spatele Operei Naţionale şi foarte aproape de Catedrala Mitropolitană.

Sursa: Agerpres

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

27
/07
/13

REPORTAJ MULTIMEDIA Cum poţi să călătoreşti, fără să ieşi din casă şi să priveşti, fără să-ţi deschizi ochii? Simplu: prin teatrul radiofonic. Iar când cineva îţi face loc în culise, spectacolul sporeşte, fără să-ţi dea impresia că magia s-a destrămat.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.