Cascadorii spectaculoase, la filmările pentru „Liceenii 2000“
https://www.ziarulmetropolis.ro/cascadorii-spectaculoase-la-filmarile-pentru-liceenii-2000/

Filmările pentru ,,Liceenii 2000″, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Un articol de Andrada Văsii|26 august 2013

Filmările pentru „Liceenii 2000“, de Cristina Jacob, continuă cu cascadorii impresionante – vineri seară, o maşină a plonjat în apele Mării Negre, întreaga acţiune fiind instrumentată de o echipă de profesionişti.

Maşina cu un singur pasager a urcat pe un pod cu o viteză de aproximativ 60 de kilometri pe oră şi a căzut în apele mării. Cascadorul Răzvan Puiu, care a condus maşina, crede că aceasta a fost cea mai grea sarcină pe care a avut-o până acum.

Nu sunt superman, sunt om ca şi voi, doar că am pregătirea, materialele necesare, echipa, ştiu ce să fac cu toate astea. N-a fost simplu – înălţime mare, apa mică, şocul mare la aterizare, dar cu echipamentul, pregătirea şi setările necesare, te duci acolo unde trebuie.

Răzvan Puiu,
cascador

Autoturismul avariat în totalitate a fost pregătit aproape o lună pentru această scenă care a durat câteva secunde. Tot pentru această scenă, echipa de producţie a filmului a construit special un pod artificial în mare, care să devină rampa de lansare la apă a maşinii.

Filmul „Liceenii 2000“, regizat de Cristina Jacob, („În film la Naşu’“), promite să devină emblematic pentru generaţia actuală de adolescenţi. Pelicula este povestea a trei fete frumoase, care pleacă într-o escapadă la mare chiar înainte de a susţine examenul de bacalaureat, notează Mediafax.

Filmările se vor încheia la începutul lunii septembrie, iar în rolurile principale, spectatorii le vor regăsi pe Crina Semciuc (foto sus), Olimpia Melinte şi Flavia Hojda.

Foto credit: Cinemagia

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.