Câștigătorii preselecției pentru Gala Tânărului Actor HOP 2023
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-preselectiei-pentru-gala-tanarului-actor-hop-2023/

Ediţia a XXVI-a a Galei Tânărului Actor, sub direcţia artistică a regizorilor Alexandru Dabija şi Leta Popescu, are ca temă PREZENȚA ACTORULUI. Anul acesta urmărim relaţia dintre actor şi mijloacele tehnice, căutând echilibrul dintre specificul teatrului şi tehnologie.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2023

În zilele de 13, 14 şi 15 iulie a.c., UNITER a organizat a doua sesiune a preselecţiei pentru Gala Tânărului Actor – HOP. Membrii juriului, actorul George Albert Costea și regizoarele Catinca Drăgănescu și Leta Popescu, i-au declarat admiși pe următorii: 

Secţiunea Individual

  1. Paul Bondane, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu (sesiunea 2)
  2. Cristina Casian, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)
  3. George Cocoș, Universitatea de Arte George Enescu Iași  (sesiunea 1)
  4. Andrei Cristea,Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti (sesiunea 2)
  5. Radu Fărcane, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)
  6. Maria Grosu, Universitatea Hyperion București, (sesiunea 2)  
  7. Oana Jipa, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti (sesiunea 2)
  8. Răzvan Mîndruță, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti (sesiunea 2)
  9. Răzvan Omotă, Universitatea Hyperion București (sesiunea 2)
  10. Sașa Pânzaru,Universitatea de Arte Târgu Mureş  (sesiunea 1)
  11. Sara Pongrac, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)
  12. Gabriela Porumbacu, Universitatea Hyperion București (sesiunea 2)
  13. Alexandru Romescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti (sesiunea 2)

Secţiunea Grup

  1. „A FOST ODATA”, cu: Alexandru Condurat, absolvent al Universității „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca, Ingrid Neacșu absolventă a Universităţii Craiova (sesiunea 2)
  2. „ANGAJAȚI-MĂ!” cu Ama Besicheru și Robert Ioan, absolvenți ai Universităţii „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)
  3. „CELĂLALT”, cu: Sașa Pânzaru și Denissa Rogozabsolvente ale Universităţii de Arte Târgu Mureş  (sesiunea 1)
  4. „TIC TAC TOK”,  cu: Andrei Marius Barbu, absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti și Francesca Fülöpabsolventă a Universităţii „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)
  5. „UNTITLED”, cu: Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Andrei Pleșa, Sara Pongrac, Denisa Vrajă, absolvenţi ai Universităţii „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca (sesiunea 2)

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.