Ce surprize ți se pregătesc la cel mai strălucitor concert al primăverii – „I Love Puccini”
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-surprize-ti-se-pregatesc-la-cel-mai-stralucitor-concert-al-primaverii-i-love-puccini/

Pe 13 mai, Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti găzduieşte Concertul de Gală „I Love Puccini”. Nu rata o seară memorabilă!

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2019

Evenimentul este organizat de Fundația Calea Victoriei la Sala Mare a Teatrului Național București, de la ora 19:00, și va fi un prilej de bucurie și desfătare. Tiberiu Soare, dirijor recunoscut pe plan internațional, te va introduce în atmosfera spectacolului cu povești inedite din culisele muzicii lui Giacomo Puccini.

Nessun dorma” din opera Turandot, „Quando m’en vo” din opera Boema sau „Vissi d’arte” din opera Tosca sunt doar câteva dintre cele mai frumoase arii de Puccini care te vor încânta la concertul din 13 mai.

Soprana Diana Țugui și tenorul Florin Guzgă, două dintre cele mai apreciate voci de operă ale României, împreună cu Symphactory Orchestra, vor da culoare și contur personajelor celebre: Musetta, Floria Tosca, Cio Cio San, Rodolfo, prințul Calaf sau locotenentul Pinkerton.

La final, poți primi autografe și poți face fotografii alături de muzicienii tăi preferați.

Iar biletul concertului „I Love PUCCINI” este mai valoros decât crezi! Mergând cu biletul tău de la concert la sediul Fundației Calea Victoriei, organizatorul evenimentului, beneficiezi de un voucher valoric de 50 de lei pentru oricare dintre cursurile teoretice susținute la fundație în perioada 1 aprilie – 30 august 2019. *

Concertul de Gală „I Love PUCCINI” este al patrulea eveniment din seria „I Love Classics”, serie lansată de Fundația Calea Victoriei și dedicată marilor compozitori de muzică clasică și de operă. Primele trei ediții i-au prezentat pe W. A. Mozart, G. Verdi și P. I. Ceaikovski.

Biletele la Concertul de Gală „I love PUCCINI” pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online și de pe site-ul Entertix.

Categorii de bilete: Categoria I – 150 lei, Categoria II – 125 lei, Categoria III – 95 lei

* În limita locurilor disponibile.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 11 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

30
/09
/19

Opera Națională București deschide Stagiunea 2019-2020 cu  premiera spectacolului „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns. Regia poartă semnătura lui Giandomenico Vaccari, coregrafia a fost realizată de către Davide Bombana, iar decorul și costumele de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

28
/09
/19

Fundaţia Calea Victoriei te invită pe 7 octombrie, ora 19.00, la un concert călătorie între Orient şi Occident, ce va avea loc în Sala de Spectacole a Cercului Militar Național. Evenimentul marchează închiderea proiectului Laboratorul Schimbării și e o ocazie rară de a asculta live muzică veche și muzică etnică.

27
/09
/19

În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020  a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi și vineri, 3 și 4 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

26
/09
/19

Octombrie este una dintre lunile preferate ale iubitorilor de literatură, de film, de teatru și, de ce nu, de festivaluri. Iată ce ne atrage atenția în mod special dintre spectaculoasele evenimente ale lunii!

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

17
/09
/19

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.