Cele mai căutate teatre bucureștene în 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-cautate-teatre-bucurestene-in-2016/

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

Un articol de Petre Ivan|9 februarie 2017

Între premierele anului 2016 la TNB se numără „Recviem”, de Alexandru Dabija, după Matei Vişniec, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, după un roman de Mark Haddon, în regia lui Bobi Pricop, „Medeea, mama mea”, de Ivan Dobcev, şi „Regele Lear”, de William Shakespeare, regizat de David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul principal.

Pe locul al doilea se află Teatrul Ţăndărică – Teatrul de animaţie Bucureşti. Spectacolele de aici au adus, anul trecut, 80.000 de plătitori de bilete, cu 30.000 mai puţini decât în 2015, când, potrivit declaraţiilor directorului instituţiei, Teatrul Ţăndărică a avut 110.115 de spectatori plătitori de bilete.

Teatrul de Comedie a vândut 48.000 de bilete în 2016, an în care a înregistrat şapte premiere, între care s-au numărat spectacolele „Micul prinţ”, regizat de Alexandru Dabija, „Nina  sau despre fragilitatea pescăruşilor împăiaţi”, după Matei Vişniec, de Alexandru Maftei, şi spectacolul muzical „Îmblânzirea scorpiei”, după Shakespeare, de Gelu Colceag.

Teatrul Nottara, a cărui trupă a jucat în diverse spaţii, sediul fiind închis mai bine de zece luni, timp în care a fost clarificată starea imobilului, a vândut 40.000 de tichete. Unul dintre cele mai importante evenimente ale anului trecut care au avut loc aici a fost Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, care a avut loc în luna octombrie, la revenirea în sediu.

Agenţia de presă amintită a solicitat informaţii legate de numărul biletelor vândute în 2016 şi teatrelor Bulandra, Evreiesc, Mic şi Excelsior, însă reprezentanţii acestora nu au dat curs solicitărilor.

Foto: teatre bucureștene – tnb.ro

21
/10
/14

Începând de astăzi, 21 octombrie 2014, „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

21
/10
/14

Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Teatrul de Artă Bucureşti prezintă, în premieră, spectacolul “MOARTEA PENTRU PATRIE”. Dragoste, trădare, violență, inocență și uitare. Destinele locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc se întrepătrund într-o disperată luptă pentru supraviețuire urbană. Un spectacol în distribuţia: Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirilă, Dana Voicu, Ruxandra Hule.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

20
/10
/14

Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea "The Hot Zone" a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola. Potrivit The Hollywood Reporter, serialul va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar.