Cele mai vandute carti în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-in-2013/

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

În anul 2013, volumul „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor editurii Polirom.

Pe locul al doilea se situează cartea „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, scrisă de Aurora Liiceanu.

Romanul lui Dan Lungu, „Sînt o babă comunistă”, ecranizat în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale, ocupă poziţia a treia.

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de cărţi semnate de autori străini, pe prima poziţie în topul editurii Polirom se situează „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.

Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu se numără printre cei mai căutaţi autori ai editurii Humanitas de către cititori.

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vândute titluri ale editurii se situează volumul „Sfârşitul Occidentului”, scris de Lucian Boia. „Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor pasionaţilor de lectură, fiind urmat de „O scurtă istorie a românilor ilustrată” de Neagu Djuvara.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este în top, „Manuscrisul găsit la Accra” fiind cea mai vândută carte a anului 2013.

Cele mai vandute carti

Seria „Habarnam”, printre cele mai vandute carti dedicate copiilor în 2013

Din seria Junior, cărţi dedicate copiilor, cele mai vândute titluri în 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, „Habarnam pe Lună” şi „Habarnam în Oraşul Soarelui”.

În 2013, cele mai vândute cărţi ale editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu, Nichita Stănescu, Gheorghe Sasarman, Liviu Radu şi George Banu, informează Mediafax.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, „Între acte”, publicată recent de editura All, se află deja la a treia reeditare. Volumul este un bestseller ce se apropie de 10.000 de exemplare vândute de la publicarea sa, în luna aprilie a acestui an.

Extrem de apreciată de cititorii români este şi cartea „Rătăciri” scrisă de un alt mare actor român, Horaţiu Mălăele – de asemenea, reeditată şi cu vânzări de mii de exemplare.

În topul celor mai căutate titluri Curtea Veche se poziţionează şi volumele „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, precum şi „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, de Jamie Oliver.

În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop. notează Mediafax.

Acesta este urmat în top de: „Trei poduri peste lume”, de Principele Radu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, de Adrian Cioroianu, „Privind înapoi prin fereastra bucătariei”, de Dagmar Dusil și „Variaţiuni pe o tema de Vater-Puccini”, de Răzvan Petrescu.

Foto cu Cele mai vandute carti: Între acte și Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi – Petrica Tanase, elefant.ro

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

21
/12
/16

Cartea „Dragă, mă duc la Charlie” (traducere din limba franceză de Tudorel Urian) a fost publicată anul acesta, la Editura All. Maryse Wolinski (născută în Algeria) este jurnalistă şi scriitoare, soţia caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatele de la revista satirică „Charlie Hebdo”, pe 7 ianuarie 2015.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm