Cele trei Dive, gală extraordinară de Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-trei-dive-gala-extraordinara-de-craciun/

Sub titlul „Cele trei Dive“, trei artiste aplaudate în toate teatrele mari ale lumii: sopranele Elena Moşuc, Laura Tătulescu şi mezzosoprana Ruxandra Donose concertează la Sala Radio, într-o gală extraordinară, vineri, 20 decembrie,de la ora 19.00.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2013

Sub titlul „Cele trei Dive“, trei artiste aplaudate în toate teatrele mari ale lumii: sopranele Elena Moşuc, Laura Tătulescu și mezzosoprana Ruxandra Donose concertează la Sala Radio, într-o gală extraordinară, vineri, 20 decembrie, de la ora 19.00.

Dacă vă gândiţi la o gală internaţională de operă, ce artişti vă vin în minte? Pavarotti, Domingo şi Carreras? Un trio de legendă care a devenit un adevărat „brand” al lumii muzicale este un model pentru surpriza de care aveţi parte anual în luna decembrie la Sala Radio!

Pentru al treilea an consecutiv vă veţi întâlni nu cu trei tenori, ci cu trei DIVE, trei artiste lirice din România, dar care şi-au construit o spectaculoasă carieră în străinătate şi sunt invitate pe scena bucureşteană pentru o gală extraordinară de Crăciun.

„Concertul celor «trei Dive», ajuns la cea de-a treia ediţie, este pentru mine o ocazie minunată de întampina sărbătorile de iarnă cu o… sărbătoare a Operei ! Un concert în care soliste românce vin de pe scenele lumii pentru a interpreta pentru publicul de acasă cele mai frumoase pagini de operă”, a afirmat, despre Cele trei Dive, mezzo-soprana Ruxandra Donose, singura care a fost parte a tuturor ediţiilor de până în prezent.

„Gala a fost la primele ediţii un prilej de bucurie şi de emoţie pentru noi şi public deopotrivă, cu atât mai mult cu cât, la finalul concertului, toate trei ne-am reunit glasurile pentru un colind de Crăciun. Sper că şi anul acesta evenimentul ne va deschide sufletele către spiritul generos şi bun al sărbătorilor”, a mai spus Ruxandra Donose.

Cele trei Dive

Cele trei soliste vor încânta publicul alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană David Crescenzi, prim dirijor invitat la Opera Națională Română Timișoara, a cărui carte de vizită include o variată experienţă artistică la Teatrul „St. Carlo” din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul „Carlo Felice” din Genova.

Cele trei Dive, acompaniate de muzica lui Verdi, Rossini, Mozart şi Bellini

Şi cum dintr-o gală adevărată de operă nu puteau lipsi partiturile de cor, evenimentul se va desfăşura cu participarea Corului Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Compozitori ca Verdi, Rossini, Mozart, Bellini ş.a., cu ale lor arii, duete, coruri interpretate în marile gale lirice, din opere celebre ca „Trubadurul”, „Norma”, „Nabucco”, „Don Carlo”, „Don Pasquale” ş.a. vă vor purta spre atmosfera festivă a sărbătorilor de iarnă.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Cele trei Dive (Virgil Oprina) și afișul galei Cele trei Dive 2013 (Orchestrele si Corurile Radio)

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).