Celebrul tenor Roberto Alagna va cânta în premieră în România la Gala Premiilor Operelor Naționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-tenor-roberto-alagna-va-canta-in-premiera-in-romania-la-gala-premiilor-operelor-nationale/

Duminică, 18 decembrie 2016, la ora 21.00, va avea loc ediţia a IV-a a Galei Premiilor Operelor Naţionale. Invitatul de onoare al evenimentului este celebrul tenor Roberto Alagna, care va cânta în premieră pe o scenă din România.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, cea mai impresionantă gală a scenei lirice de la noi se va desfășura la Opera Națională din București, iar premiile vor fi înmânate de diverse personalități.

Marele Premiu al Galei i se va decerna celebrei soprane de origine română Nelly Miricioiu, acesta fiindu-i înmânat de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. De asemenea, sopranei i se va conferi titlul de „Cetăţean de Onoare” al Municipiului Iaşi, înmânat de Primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Soprana Eugenia Moldoveanu va primi Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră, iar  dirijorul Cornel Trăilescu va fi recompensat cu Premiul de Excelenţă.

Premiul Special al juriului îi va fi acordat maestrului de cor Stelian Olariu.

Premiul pentru cel mai bun spectacol de operă va fi înmânat de Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti.

În cadrul Galei se vor acorda 15 premii în competiţie şi 12 premii de excelenţă şi pentru întreaga activitate.

Orchestra şi Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti vor evolua sub bagheta maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic al Operei Naţionale Bucureşti, şi a maestrului Tulio Gagliardo Varas, coordonatorul artistic al İzmir Devlet Opera ve Balesi, Turcia.

Evenimentul va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR HD, Radio România Cultural şi Radio România Muzical, începând cu ora 21.00.

12
/11
/17

Festivalul International EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește, în 2018, 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din Romania căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

10
/11
/17

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 18:30 premiera –eveniment ,,Iubire nesfârșită (Opus 73)” de Ludwig van Beethoven și ,,Sacre du Printemps” de Igor Stravinsky. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Renato Zanella, coordonatorul artistic de balet al Operei Naționale București. Scenografia a fost creată de arhitectul Octavian Neculai, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

10
/11
/17

Astăzi, 10 noiembrie, începe Sibiu Jazz Competition, cel mai longeviv concurs internaţional de jazz din România. Anul acesta, pentru prima dată de la lansare, concursul se desfăşoară separat de Sibiu Jazz Festival, având identitate vizuală şi date de desfăşurare proprii.

10
/11
/17

Până în martie, anul trecut, nimeni nu putea înțelege această nedreptate a Hollywoodului: Ennio Morricone, cel mai influent și prolific compozitor de muzica de film, omul care a revoluționat muzica de film, a creat coloana sonoră a peste 500 de filme şi a compus peste 100 de melodii devenite clasice, să nu primească niciodată prestigioasa statuetă Oscar pentru o coloană sonoră.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

06
/11
/17

O echipă de cercetători din Polonia susţine că a rezolvat misterul morţii premature a compozitorului Frédéric Chopin - la vârsta de 39 de ani, după ce i-a examinat inima conservată timp de aproape 170 de ani într-un borcan cu coniac. Cauza morţii ar fi fost pericardita, o complicaţie rară a tuberculozei cronice.

27
/10
/17

O serie de imagini nemaivăzute cu John Lennon, datate în 1970, au fost descoperite de un bărbat într-un sertar abandonat al tatălui său, unde au rămas uitate timp de peste 30 de ani, pentru că proprietarul credea că nu au nicio valoare. Imaginile au ajuns la muzeul The Beatles Story din Liverpool, care le va expune începând din noiembrie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Festivalul Naţional de Teatru organizează o seară-eveniment „În memoriam Adrian Enescu”, ca semn de omagiu şi de preţuire a artei sale muzicale şi a personalităţii sale de mare anvergură spirituală.

25
/10
/17

Opera Națională București are onoarea de a vă invita duminică, 29 octombrie 2017, ora 18:30 la o seară aniversară dedicată artistei emerite Ileana Iliescu, pentru îndelungata și prodigioasa sa carieră artistică, recunoscută pe plan național și internațional. Cu această ocazie va avea loc spectacolul-eveniment ,,Un minut de dans sau Uf!!! și TragiComedy” marca Gigi Căciuleanu.

21
/10
/17

În perioada 20-28 octombrie are loc a patra editie a HomeFest. Nouă zile în care bucureştenii se pot bucura de spectacole neconvenţionale de teatru sau dans, de lecturi, concerte şi performance-uri.

21
/10
/17

Concerte speciale, solişti vestiţi dar şi peripeţii or gesturi ale artiştilor or publicului, momente plăcute sau mai puţin. O trecere în revistă, Da capo al fine, a Festivalului Enescu.

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...