Cine Shuffle – competiţie de scurtmetraje
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-shuffle-competitie-de-scurtmetraje/

Pasionaţii de film din România îşi pot face cunoscute producţiile în cadrul neconvenţionalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Pasionații de film din România își pot face cunoscute producțiile în cadrul neconvenționalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Cine Shuffle a fost lansat în această lună de echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Proiectul își propune să le ofere cineaștilor amatori șansa de a-și prezenta creațiile și de a se promova în fața publicului.

Oricine își poate înscrie producția în competiție; în fiecare lună se trag la sorți filmele care vor fi vizionate de public, iar spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme. Realizatorii producțiilor apreciate de public vor fi premiate. Primele proiecții vor avea loc în 31 octombrie.

Festivalul pasionaţilor – Cine Shuffle

„La fiecare ediție a TIFF-ului sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare – tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului”, a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF și cel care a avut inițiativa „Cine Shuffle”.

După cum îi spune și numele, „Cine Shuffle” este un festival „aleatoriu”, pentru că în fiecare lună norocul va decide ce proiecții vor fi prezentate publicului: se va trage la sorți dintre toate producțiile trimise.

Cine Shuffle

Afișul festivalului Cine Shuffle

Pentru înscrierea la festival, un film trebuie să aibă maximum 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi).

Filmul și formularul de înscriere se vor trimite online, la adresa de email [email protected]. Fiecare film înscris va primi un număr, care va intra la tragerea la sorți organizată lunar.

Astfel, filmele care nu au fost trase la sorți în luna înscrierii vor putea fi extrase ulterior.

Foto credit: TIFF, Cine Shuffle

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.