“Circul Matteo”, o premieră-eveniment
https://www.ziarulmetropolis.ro/circul-matteo-o-premiera-eveniment/

“Circul Matteo”, teleplay difuzat în premieră pe canalele TVR în perioada 23-25 martie, marchează sărbătorirea din acest an a Zilei Mondiale a Teatrului. În fiecare an, pe 27 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului.

Un articol de Petre Ivan|23 Martie 2018

La cea de-a 70-a aniversare a Institutului Internațional de Teatru, pentru a sublinia aspectul transcultural și internațional al teatrului, Consiliul Executiv ITI a selectat cinci personalităţi (câte una pentru fiecare regiune UNESCO: Africa, America, țările arabe, Asia și Europa) pentru a scrie un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului – 27 martie.

Despre spectacol

Circul Matteo este o parabolă a vieţii cotidiene, un film cu secvenţe realizate după chipul şi asemănarea publicului românesc.

Casa de Producţie TVR, în coproducție cu Fundația Teatru Contemporan și cu Circul Metropolitan București, aduce pe ecrane o poveste captivantă, spusă cu umor, din care nu lipsesc suspansul și neprevăzutul. Curiozități din lumea strălucitoare și uneori monstruoasă a Circului, personaje simpatice ori ciudate, configurează un univers aparte.

Distribuţia:

Tora Vasilescu – Aspasia Matteo

George Ivașcu – Bițu Măieruș

Constantin Cotimanis – Petre Goldin

Florin Zamfirescu – Costică Bornescu

András Demeter – Amatto Gordini

Radu Gheorghe – Doctorul

Mihai Gruia Sandu – Belal

Mihai Mălaimare – Pichi

Adrian Ciobanu – Sandi Valdano

Ovidiu Niculescu – Volodea

Gelu Nițu – Marcel Herșcovici

Corina Dănilă – Gizela

Sever Bârzan – Mișu

Mircea Radu – Marzano

Gabriel Sârmei – Polițistul

Fata – Gabriela Valentir

Caii: ȘEIC si ECUADOR

Leul: ZIMBA

Despre autor

În urma cu 15 ani, în prefața volumului „Poker și alte două comedii”, cineva spunea că „Adrian Lustig a uitat să îmbătrânească”. Dacă este sau nu așa, vă veți convinge vizionând filmul „Circul Matteo”, ecranizarea piesei de teatru omonime, în care, dincolo de a fi un miracol al naturii, autorul și-a păstrat intacte umorul, interesul pentru viața autentică, replica imberbă. Ceea ce le propune acum telespectatorilor este o porție zdravănă de râs amar – în stil Lustig, într-una dintre rețetele sale încărcate de ironie și imprevizibil.

Despre regizor

Alexandru Lustig s-a aruncat încă o dată în gol, pentru a-și urma chemarea de artist. Rezultatul: Circul Matteo, care la prima vedere ar putea părea o afacere de familie: tatăl dramaturg și producător executiv, fiul regizor. În realitate însă, cei doi au lucrat în tipicul tandem regizor-scenarist, iar teatrul a devenit… film. Lucrurile s-au limpezit în cele trei săptămâni de filmare, în care actorii au intrat și jucat cu entuziasm sub cupola circului montat, cu ceva stradanie, în curtea TVR.

Echipa:

Regia artistică – Alexandru Lustig

Scenariul – Adrian Lustig

Program de difuzare:

TVR Internațional – 23 martie, ora 23.00 și 24 martie, ora 16.00

TVR MOLDOVA – 24 martie, ora 11.45

TVR 2 – 25 martie, ora 12.30, reluare în aceeași noapte, de la ora 02.25

TVR 3 – 25 martie, ora 20.00

Foto: Circul Matteo – Dragos Cristescu

17
/10
/19

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

16
/10
/19

„Turandot“ de Puccini continuă să fie unul dintre cele mai mari succese de operă ale regizorului Andrei Şerban. Montat iniţial pentru Los Angeles Olympic Arts Festival, „Turandot“ a avut premiera în 1984 la Royal Opera şi Covent Garden, cu o distribuţie excepţională.

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

Page 1 of 83312345...102030...Last »