“Circul Matteo”, o premieră-eveniment
https://www.ziarulmetropolis.ro/circul-matteo-o-premiera-eveniment/

“Circul Matteo”, teleplay difuzat în premieră pe canalele TVR în perioada 23-25 martie, marchează sărbătorirea din acest an a Zilei Mondiale a Teatrului. În fiecare an, pe 27 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului.

Un articol de Petre Ivan|23 Martie 2018

La cea de-a 70-a aniversare a Institutului Internațional de Teatru, pentru a sublinia aspectul transcultural și internațional al teatrului, Consiliul Executiv ITI a selectat cinci personalităţi (câte una pentru fiecare regiune UNESCO: Africa, America, țările arabe, Asia și Europa) pentru a scrie un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului – 27 martie.

Despre spectacol

Circul Matteo este o parabolă a vieţii cotidiene, un film cu secvenţe realizate după chipul şi asemănarea publicului românesc.

Casa de Producţie TVR, în coproducție cu Fundația Teatru Contemporan și cu Circul Metropolitan București, aduce pe ecrane o poveste captivantă, spusă cu umor, din care nu lipsesc suspansul și neprevăzutul. Curiozități din lumea strălucitoare și uneori monstruoasă a Circului, personaje simpatice ori ciudate, configurează un univers aparte.

Distribuţia:

Tora Vasilescu – Aspasia Matteo

George Ivașcu – Bițu Măieruș

Constantin Cotimanis – Petre Goldin

Florin Zamfirescu – Costică Bornescu

András Demeter – Amatto Gordini

Radu Gheorghe – Doctorul

Mihai Gruia Sandu – Belal

Mihai Mălaimare – Pichi

Adrian Ciobanu – Sandi Valdano

Ovidiu Niculescu – Volodea

Gelu Nițu – Marcel Herșcovici

Corina Dănilă – Gizela

Sever Bârzan – Mișu

Mircea Radu – Marzano

Gabriel Sârmei – Polițistul

Fata – Gabriela Valentir

Caii: ȘEIC si ECUADOR

Leul: ZIMBA

Despre autor

În urma cu 15 ani, în prefața volumului „Poker și alte două comedii”, cineva spunea că „Adrian Lustig a uitat să îmbătrânească”. Dacă este sau nu așa, vă veți convinge vizionând filmul „Circul Matteo”, ecranizarea piesei de teatru omonime, în care, dincolo de a fi un miracol al naturii, autorul și-a păstrat intacte umorul, interesul pentru viața autentică, replica imberbă. Ceea ce le propune acum telespectatorilor este o porție zdravănă de râs amar – în stil Lustig, într-una dintre rețetele sale încărcate de ironie și imprevizibil.

Despre regizor

Alexandru Lustig s-a aruncat încă o dată în gol, pentru a-și urma chemarea de artist. Rezultatul: Circul Matteo, care la prima vedere ar putea părea o afacere de familie: tatăl dramaturg și producător executiv, fiul regizor. În realitate însă, cei doi au lucrat în tipicul tandem regizor-scenarist, iar teatrul a devenit… film. Lucrurile s-au limpezit în cele trei săptămâni de filmare, în care actorii au intrat și jucat cu entuziasm sub cupola circului montat, cu ceva stradanie, în curtea TVR.

Echipa:

Regia artistică – Alexandru Lustig

Scenariul – Adrian Lustig

Program de difuzare:

TVR Internațional – 23 martie, ora 23.00 și 24 martie, ora 16.00

TVR MOLDOVA – 24 martie, ora 11.45

TVR 2 – 25 martie, ora 12.30, reluare în aceeași noapte, de la ora 02.25

TVR 3 – 25 martie, ora 20.00

Foto: Circul Matteo – Dragos Cristescu

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »