Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Reluarea stagiunii cu public
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica-reluarea-stagiunii-cu-public/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021, în Sala mare a Ateneului Român, în patru dimineţi de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai şi iunie.

Un articol de Petre Ivan|26 februarie 2021

La dispoziția publicului stau doar 210 locuri. Pentru concertul din 6 martie ele vor putea fi cumpărate fie online fie de la casa de bilete a Filarmonicii începând cu luni, 1 martie, ora 12.00.

Vă așteptăm cu drag.

Filarmonica George Enescu. Ateneul Român

Sâmbătă, 6 martie, ora 11  Concert CU PUBLIC

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

Lecția de jazz. De primăvară…

Irina Sarbu Quartet

La pian – Puiu Pascu

Invitați: Diana Suciu – saxofon, Florian Radu – trombon și Ana Parghel Sârbu

În program cantece pentru copii si lucrari de Gigi Gryce, Jon Hendricks, Charlie Parker, Duke Ellington

Sponsorii stagiunii 2019-2020 : EY Romania, wipro, CBRE, RBC Romanian Bussines Consult, Centrul Național de Arta „Tinerimea Română”, Laboratoarele Remedia, Schoenherr, Fundația H.Mălineanu.

Începând cu luni, 1 martie, biletele se pot procura:

  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. 

Începând cu marți, 2 martie, ora 12, biletele se pot pocura și:

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român
    Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
    Telefon: 021.315.68.75

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 10.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.