Colecţie de coperţi remixate şi dansuri spectaculoase, la Creative Fest 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectie-de-coperti-remixate-si-dansuri-spectaculoase-la-creative-fest-2014/

A mai rămas o zi până la startul primei ediţii a Festivalului de Artă şi Cultură Urbană Creative Fest. În primul weekend al toamnei, între 16:00- 23:00, în Parcul Tineretului (Aleea Centrală), bucureşteni de toate vârstele sunt invitaţi să celebreze creativitatea alături de unii dintre cei mai talentaţi artişti.

Un articol de Petre Ivan|5 septembrie 2014

Programul evenimentului este extrem de ofertant: concerte, show-uri de dans, pictură 3D pe asfalt, graffiti, space art, expoziții foto, colecții vestimentare, ateliere pentru copii.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată artiștilor din zona muzicală. Gojira&Planet H, BLN, Omul cu șobolani, Souptrip, Yvat, Domino, Aria urbană și VJ Campsauvage vor încânta și surprinde publicul Creative Fest.

Daniel Relenschi, artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt, Obie Platon, unul dintre cei mai inventivi street-artists români, sau Zoltan Martonos, cel care a impresionat milioane de români cu demonstrații spectaculoase de space painting, sunt câțiva dintre artiștii invitați care vor încerca, prin creațiile lor, să creeze un “București cool”.

Julien Britnic - Coperti remixate

Julien Britnic – Coperti remixate

Zona Dance cuprinde unele dintre cele mai spectaculoase stiluri de dans, de la Freestyle, Break dance, Street dance, până la Salsa, Kizomba, Capoeira sau Trial Bike.

Publicul se va delecta cu momente artistice deosebite oferite de Onebeat, una din cele mai mari școli de streetdance din România, Upgrade Crew, adevărați acrobați pe două roți, sau Unreal, un grup alcătuit din patru dansatori profesioniști, cu experiență de peste 10 ani în diferite stiluri de dans (breakdance, capoeira, etc).

Julien Britnic, copywriter și remixer cultural, va prezenta inedita sa colecție de coperți clasice remixate, un proiect creativ care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare.Creative Fest 2014

Plictisit de lipsa de imaginație în materie de design a cârților românești și inspirat de James Franco, care a pozat pentru coperta unei ediții noi a unui roman de William Faulkner, Julien a decis că e timpul să înceapă un proces de rebrănduire a clasicelor coperți.

Lana Dumitru, un tânăr și talentat designer de modă, va prezenta, alături de Julien Britnic, Lana X Britnic, o colecție de tricouri inspirată din viața de noapte din București și literatura românească. Cei pasionați de fashion vor învăța mai multe despre tehnicile de accesorizare ale hainelor și modalități de imprimeuri originale pe tricouri în cadrul a două ateliere.

Nici cei mai mici “creativi” nu sunt neglijați la prima ediție Creative Fest, aceștia fiind invitați la un atelier de pictură cu nisip colorat.

INTRAREA LIBERĂ

Foto: Creative Fest 2014 – creativefest.ro

 

 

31
/07
/17

Personalităţi ale culturii, artelor şi sportului, jurnalişti şi activişti civici vor fi prezenţi la Alexandria între 07 şi 13 august 2017, ca invitaţi ai celei de-a 12-a ediţii a festivalului IDEO IDEIS. Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu şi Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu şi fotograful Cosmin Bumbuţ (Teleleu), pictorul Roman Tolici şi fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august 2017 (începând cu ora 19:00).

30
/07
/17

Astăzi a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ''Marina Scupra s-a stins ..., cuvintele sunt de prisos ... Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui... Condoleanțe familiei...'', a scris și Ovidiu Komornyik pe aceeași rețea de socializare.

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

28
/07
/17

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la Fabrica de Cultură, în zilele de 4 și 5 august, de la orele 19:00, două reprezentații ale spectacolului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, cu ocazia întâlnirii anuale a sașilor, estimată, de către organizatori, a fi cea mai mare de după 1989.

27
/07
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Tristan Tzara (Samuel Rosenstock, 1896-1963), născut la Moinești și mort la Paris, a avut o existență fabuloasă, parcă meteorică prin dâra de neașteptat, fulgurantă, lăsată pe firmamentul Europei culturale.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

„Cu ce a fost piesa? Cu trei homeleși!” … E primul răspuns (fulger!) pe care l-am dat după un spectacol tur-de forță...și un marș (la fel de forțat) printr-un București canicular. Abia după ce am ajuns acasă și am început să derulez în minte (la rece!) cele 90 de minute ale piesei lui Harold Pinter, răspunsurile au început să prindă contur.