Comedia “Holmes & Watson” deschide anul 2019 cu umor, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-holmes-watson-deschide-anul-2019-cu-umor-la-cinema/

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producţie Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv şi asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2018

Îndrăgitul duet Will Ferrell – John C. Reilly revine într-o nouă comedie: “Holmes & Watson”, povestea super-detectivului Sherlock Holmes și a asistentului său, dr. Watson, inspirată de romanul best-seller al lui Sir Arthur Conan Doyle.

De data aceasta, Sherlock Holmes și dr. Watson au o misiune regală: salvarea Reginei! Maleficul Moriartya revenit în scenă, iar inspectorul Lestrade, șeful Scotland Yard,apelează din nou, plin de speranță, la ajutorul super-detectivului. Se va descurca oare cu o asemenea provocare? Doar unul este Holmes! Și tot unul și Watson… din fericire!

Opt ani au trecut de când Etan Cohen a venit cu ideea filmului până la realizarea productiei. Pasionat din copilarie de aventurile lui Sherlock Holmes, Cohen (cunoscut publicului pentru filme precum “Madagascar 2” sau “Idiocracy”) semnează atât regia, cât și scenariul producției, pornind de la scrierile lui Sir Arthur Conan Doyle. Filmul nu este o adaptare a unei povestiri pre-existente, dar păstrează atmosfera victoriană – edwardiană a vechii Londre și respectă personalitatea personajelor, prezentând cu mult umor relația dintre detectiv și asistentul său.

De-a lungul anilor, Sherlock a fost personaj în multe filme, dar pentru prima dată Holmes și Watson sunt protagoniști în egală măsură, fiecare cu felul său inegalabil de a fi: oricât de genial, cu logica lui inedităși maniera încâlcită de a căuta indicii și dezlega cele mai complicate cazuri, Sherlock Holmes este cam inadaptat din punct de vedere social si nimeni nu-i putea interpreta mai bine bizareriile decât Will Ferrell. Iar Watson îi este atât de loial partenerului său încât nu se da în lături nici de la cele mai… amuzante sacrificii.

Scene de acțiune, perspectivă inedită, un savuros accent britanic și “concurs” de improvizaţii – toate creează o combinaţie excepţională de aventură și umor, într-o cheie clasică și contemporană deopotrivă. Rămâne să ne convingem din 4 ianuarie 2019, la cinema!

Dornici să respecte scenografia operei originale, producătorii au creat decoruri remarcabile: filmările s-au realizat la Londra și în împrejurimi, inclusiv la Tower Bridge şi în grădinile Hampton Court Palace. Străzile moderne și-au recăpătat temporar farmecul de la începutul secolului XX, iar interiorul apartamentului lui Holmes din Baker Street arată întocmai precum cuibul” detectivului. După cum ar spune Sherlock: „E elementar, dragă Watson!”

Din distribuție mai fac parte RebeccaHall (în rolul Dr. Grace Hart), Rob Brydon (inspectorul Lestrade), Kelly Macdonald (alias Mrs. Hudson, menajera lui Holmes), Ralph Fiennes îl interpretează pe personajul negativ Moriarty, iar Hugh Laurie intră în pielea lui Mycroft, fratele lui Sherlock.

Filmul are o durată de 90 de minute,se adresează audienței generale și este distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Holmes & Watson – facebook

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.

16
/04
/21

Competiția ediției de anul acesta a festivalului One World România, care se va desfășura fizic la București între 21 și 30 mai, și online între 31 mai și 6 iunie, cuprinde cele mai incitante 9 filme din selecția de anul acesta, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesioniști din industria internațională de film, și celălalt din liceeni din toată țara. Premiul Juriului Internațional este în valoare de 1000 euro și va fi oferit regizorului câștigător cu sprijinul Institutului Cultural Român.

13
/04
/21

Editura Trei, Târgul de Cariere și Cărturești vă invită joi, 15 aprilie, la ora 19.00, la evenimentul de lansare volumului „Învățăm împărtășind”, coordonat de Gabriela Hum. Vor vorbi: Călin Grigorovici, Răzvan Goga, Zamfira Stan, Mónika Pál și Gabriela Hum Moderator: Victor Popescu Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook Cărturești, Târgul de […]

13
/04
/21

CRONICĂ DE FILM E ceva ciudat în legătură cu „Another Round” („Încă un rând, 2020), noul film multipremiat al danezului Thomas Vinterberg. Îi simţi lucrătura la fiecare pas, mai ales pe scenariu, dar până la final, cu ajutorul unui moment muzical salvator şi al jocului mereu la înălţime al lui Mads Mikkelsen, reuşeşte să înfrângă o eventuală rezistenţă.

06
/04
/21

Ce destin! Să te naşti la începutul secolului 20, să fii unul din pionerii documentarului din România, dar şi al dezvoltării instituţionale a cinematografiei, să faci filme în două regimuri autoritare şi în timpul unui război şi să mori la aproape 100 de ani. Regizorul Paul Călinescu poate fi descoperit prin 12 documentare de scurtmetraj disponibile online, gratuit, în cadrul Cineclubului One World Romania.

05
/04
/21

În aşteptarea întâlnirii cu publicul, spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, pus în scenă de regizoarea Carmen Lidia Vidu la Teatrul de Stat din Constanţa, şi-a avut repetiţia generală, într-un weekend înnorat şi friguros. O vreme ce poate amplifica dezolarea pe care i-o sugerează unui nou-venit multe din clădirile în paragină din centrul oraşului.