„Comori salvate” este un nou serial documentar transmis în exclusivitate la HISTORY
https://www.ziarulmetropolis.ro/comori-salvate-este-un-nou-serial-documentar-transmis-in-exclusivitate-la-history/

HISTORY® transmite în premieră şi în exclusivitate, din 25 martie, în fiecare miercuri, de la ora 21:00, serialul „Comori salvate”, care prezintă activitatea riscantă şi deseori, contra cronometru a echipelor de demolare şi recuperare ale unei importante firme canadiene specializate în astfel de servicii.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2020

Misiunea acestora este de a dărâma clădiri, nu înainte însă de a salva obiectele valoroase dinăuntru.

Înainte ca buldozerele și celelalte utilaje să fie puse în funcțiune pentru demolarea unor case sau a altor tipuri de clădiri, la cererea proprietarilor sau a administrației publice, echipa de recuperări intră în acțiune. Fiecare episod reprezintă o cursă solicitantă și plină de adrenalină pentru șeful de echipă Ted Finch, mâna sa dreaptă, Justin Fortin și novicele, Julien Savag, în încercarea de a găsi cât mai multe artefacte și lucruri valoroase în clădirile care urmează să fie demolate, înainte ca cealaltă echipă să își înceapă activitatea ireversibilă.

Echipa de recuperare este antrenată pentru a evalua rapid utilitatea și prețul lucrurilor pe care oamenii le abandonează, dar si pentru a revalorifica aceste obiecte, astfel încât membrii echipei își vor putea exersa din plin abilitățile de negociere. Așadar, un serviciu de demolare reușește să scoată la lumină obiecte valoaroase și surprinzătoare, care altfel nu ar fi fost descoperite niciodată, de la seifuri vechi de secole, jucării de colecție, popice vintage, accesorii de iluminat străvechi, până la grinzi din lemn masiv și chiar o mașină de epocă.

Serialul „Comori salvate” aduce în prim-plan nu doar procesul de căutare-găsire-valorificare al acestor lucruri, ci spune și poveștile din spatele acestor obiecte abandonate, care altfel ar fi rămas necunoscute.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.