„Comori salvate” este un nou serial documentar transmis în exclusivitate la HISTORY
https://www.ziarulmetropolis.ro/comori-salvate-este-un-nou-serial-documentar-transmis-in-exclusivitate-la-history/

HISTORY® transmite în premieră şi în exclusivitate, din 25 martie, în fiecare miercuri, de la ora 21:00, serialul „Comori salvate”, care prezintă activitatea riscantă şi deseori, contra cronometru a echipelor de demolare şi recuperare ale unei importante firme canadiene specializate în astfel de servicii.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2020

Misiunea acestora este de a dărâma clădiri, nu înainte însă de a salva obiectele valoroase dinăuntru.

Înainte ca buldozerele și celelalte utilaje să fie puse în funcțiune pentru demolarea unor case sau a altor tipuri de clădiri, la cererea proprietarilor sau a administrației publice, echipa de recuperări intră în acțiune. Fiecare episod reprezintă o cursă solicitantă și plină de adrenalină pentru șeful de echipă Ted Finch, mâna sa dreaptă, Justin Fortin și novicele, Julien Savag, în încercarea de a găsi cât mai multe artefacte și lucruri valoroase în clădirile care urmează să fie demolate, înainte ca cealaltă echipă să își înceapă activitatea ireversibilă.

Echipa de recuperare este antrenată pentru a evalua rapid utilitatea și prețul lucrurilor pe care oamenii le abandonează, dar si pentru a revalorifica aceste obiecte, astfel încât membrii echipei își vor putea exersa din plin abilitățile de negociere. Așadar, un serviciu de demolare reușește să scoată la lumină obiecte valoaroase și surprinzătoare, care altfel nu ar fi fost descoperite niciodată, de la seifuri vechi de secole, jucării de colecție, popice vintage, accesorii de iluminat străvechi, până la grinzi din lemn masiv și chiar o mașină de epocă.

Serialul „Comori salvate” aduce în prim-plan nu doar procesul de căutare-găsire-valorificare al acestor lucruri, ci spune și poveștile din spatele acestor obiecte abandonate, care altfel ar fi rămas necunoscute.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.