Compania de Librarii București, 65 de ani de la înființare
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-de-librarii-bucuresti-65-de-ani-de-la-infiintare/

Cea mai importantă reţea de librării fondată înainte de ’ 89, care a supravieţuit cu succes după Revoluţie: în prezent, Compania de Librării Bucureşti (CLB) numără 46 de spaţii comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2015

Anul acesta, Compania de Librarii București (CLB) sărbătorește 65 de ani de la înființare. Seria momentelor aniversare va debuta vineri, 6 martie, cu o întâlnire-eveniment care își propune să îi reunească pe toți cei care lucrează sau au lucrat vreodată pentru Compania de Librării București.

Apoi, pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, CLB își propune să deschidă porțile celui mai recent spațiu renovat (cel din Bulevardul Unirii, Librăria Luceafărul), într-o întâlnire cu toți colaboratorii companiei.Compania de Librarii

Seria evenimentelor va continua în toamnă, cu o campanie specială dedicată școlarilor, cu o serie de evenimente în cartierele bucureștene, realizate împreună cu Biblioteca Metropolitană, și cu o săptămână de evenimente de ținută la Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru, frecventată de iubitorii de carte din capitală, de trei generații încoace.

Cunoscută, înainte de 1989, sub denumirea Centrala de Librării Bucureşti, actuala CLB se află în momentul unui bilanţ fericit: după un proces de privatizare încheiat cu bine – dar nu cu puţine eforturi –, compania şi-a consolidat poziţia pe piaţa, devenind astăzi unul dintre cei mai importanti parteneri de afaceri ai editurilor din întreaga tara.

Cu cele 46 de spaţii comerciale, răspîndite în toate cartierele capitalei, cele mai multe dintre acestea fiind renovate, CLB nu îşi dezminte nici astăzi menirea de a fi librăria tuturor bucureştenilor. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta este dintre cele mai bogate şi se regăseşte în toate unităţile CLB.

Foto: Compania de Librarii – clb.ro

28
/10
/14

Duminică, 26 octombrie, s-a desfășurat prima seară a Festivalului Național de Teatru la Librăria Humanitas București, în cadrul căreia s-au lansat cărțile: "Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese" de Angelo Mitchievici și "În dialog cu anticii" de Alexandra Ciocârlie.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

15
/10
/14

Miercuri, 15 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe pasionaţii de lectură la lansarea celui mai nou roman al scriitorului britanic James Meek, Invaziile inimii, roman finalist la Costa Novel of the Year Award 2012 şi tradus în peste douăzeci de ţări.

11
/10
/14

Filosoful şi matematicianul francez René Descartes, autorul celebrului dicton "Cogito ergo sum" ("Cuget deci exist"), prezenta o excrescenţă osoasă de aproximativ 5,4 centimetri pătraţi în zona sinusurilor, o tumoare benignă care nu a avut însă legătură cu moartea sa, potrivit oamenilor de ştiinţă.

09
/10
/14

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie", a precizat Comitetul Nobel. Patrick Modiano are 69 de ani şi este cel de-al 11 scriitor de origine franceză care câştigă Premiul Nobel pentru literatură.