Concert caritabil pentru antropologul Vintilă Mihăilescu, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-pentru-antropologul-vintila-mihailescu-la-ateneul-roman/

Luni, 15 iulie, de la orele 19.00, Ateneul Român va găzdui Concertul Caritabil organizat în sprijinul marelui antropolog şi om de cultură Vintilă Mihăilescu, care are nevoie de ajutorul nostru. #AlaturiDeVintila

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2019

Prietenii, muzicienii, artișii, admiratorii și studenții antropologului Vintilă Mihăilescu ne invită să fim împreună în istorica sală a Ateneului Român, pentru a aduna fondurile necesare pentru operația și tratamentul care îi sporesc șansele de supraviețuire. Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut numeroase conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european. Vintilă Mihăilescu este un adevărat model pentru toți românii care vor să schimbe lucrurile în bine în lumea în care trăim, un mentor și un întelept de care avem toți nevoie.

Această seară specială a solidarității și a speranței va aduce în fața publicului generos mari și inimoși muzicieni precum dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, deținătorul viorii Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, soprana Oana Andra, prim solistă a Operei Naționale București și tenorul George Vîrban. Aceste nume sonore ale scenei muzicale românești vor aborda creații de geniu din repertoriul clasic universal. #AlaturiDeVintila

Biletele pot fi procurate AICI, pe iabilet.ro

Categorii de bilete:

Categoria 1 – Loje centrale – 2500 ron

Categoria 2 – Loje centrale spate – 900 ron

Categoria 3 – Loje laterale – 500 ron

Categoria 4 – Locuri în sală – 200 ron

Toate donațiile dvs. vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului Vintilă Mihăilescu.

Parteneri în organizarea proiectului sunt Fundația Calea Victoriei, The Institute, Filarmonica George Enescu, Monica Jitariuc, Ciprian Tudor și Bogdan Iancu.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.