Concert extraordinar cu ocazia Zilei Europei, pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-cu-ocazia-zilei-europei-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliştii Oana Andra, Simonida Luţescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiş, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti. 

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2019

În programul serii se regăsesc arii celebre din opere precum „Aida” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Carmen” de Georges Bizet, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, „La bohème” de Giacomo Puccini, „Romeo și Julieta” de Charles Gounod etc.

Prima scenă lirică a țării va sărbători în data de 9 mai pacea și unitatea, fundamente ce stau la baza Uniunii Europene. În contextul preluării conducerii forului european, Concertul încununează eforturile țării noastre în demersul inițiat.

Data de 9 mai a devenit ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În anul 1950 la Paris, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus în cadrul unui discurs stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Cu toate că a pornit ca o colaborare economică între două state puternice precum Fanța și Germania, mai multe state aveau să se unească procesului de construcţie a unei noi Europe. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, o uniune în drepturi, în libertăţi şi în simţiri.

Pentru a marca Ziua Europei, în fiecare an în luna mai instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles și Strasbourg își deschid porțile publicului larg. Birourile locale ale Uniunii Europene din întreaga lume organizează activități și evenimente diverse, Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei de pe scena Operei Naționale București fiind unul dintre ele.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

Foto: Concert extraordinar cu ocazia Zilei Europei – operanb.ro

10
/02
/20

Vineri, 14 februarie, ora 19.00, Sala Radio este gazda unui concert cu doi invitați speciali aplaudați pe scenele internaționale: tânărul dirijor Kahchun Wong (33 de ani), primul muzician asiatic care a câștigat prestigioasa competiție internațională de dirijat „Gustav Mahler” (Germania, 2016) și violonistul român Valentin Șerban, membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.

04
/02
/20

Dhafer Youssef (foto), Charles Lloyd, Lars Danielsson, Jakob Bro Trio, Dave Weckl / Tom Kennedy, Nils Petter Molvær, Liv Warfield, Robben Ford și Bill Evans vor fi prezenți la cea de-a 24-a ediție a festivalului!

03
/02
/20

Bogdan Mezofi, solistul trupei clujene de rock alternativ Grimus, vorbește într-un interviu în formă de alfabet despre prima piesă pe care a compus-o, despre lucrurile care contează și oamenii pe care îi admiră.

31
/01
/20

Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi, în prime time, un program premium, în exclusivitate pentru România: cel mai mare eveniment muzical de televiziune al anului din Italia, Sanremo 2020, se vede live, între 4 şi 8 februarie, de la ora 22.00, la TVR 1.

29
/01
/20

Duoul american Beacon concertează în premieră la București, joi 30 ianuarie, de la ora 20, la Control Club. Proiectul originar din Brooklyn, ce îmbină cu succes muzica electronică și influențele R&B, vizitează România la finalul unui turneu european de promovare a albumului Gravity Pairs.

27
/01
/20

OAMENII MUZICII Pe 27 ianuarie în 1901 pleca din această lume unul dintre creatorii cei mai mari ai istoriei muzicii: Giuseppe Verdi. El continuă să impresioneze și astăzi prin măiestria cu care a creat povești muzicale extrem de complexe, capabile deopotrivă să amuze, să emoționeze, să întristeze și să pună publicul pe gânduri.