Concert Extraordinar „Nihil Sine Deo”
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-nihil-sine-deo/

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

Un articol de Petre Ivan|26 aprilie 2015

Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Tânărul ansamblu, deşi înfiinţat de puţin timp, aflat în cel de-al treilea an de existenţă, a reuşit să se facă remarcat în peisajul muzical românesc.

Corul Regal are ca scop principal promovarea muzicii culte româneşti, atât prin abordarea creaţiei compozitorilor consacraţi, cât şi prin prezentarea în primă audiţie a lucrărilor muzicale contemporane.

De asemenea, acesta susţine şi repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale. În plus, ansamblul doreşte să promoveze arta corală în rândul publicului românesc, și urmăreşte creșterea vizibilității artei corale românești la nivel european și mondial.

Începând din anul 2015, pupitrul dirijoral al Corului Regal a fost preluat de către Eduard Dinu, un tânăr dirijor aflat în plină ascensiune, care în scurta perioadă de timp de la preluarea acestuia, a reuşit să imprime un nou suflu ansamblului prin reîmprospătarea structurii colectivului şi îmbogăţirea repertoriului abordat.

Corul Regal

Corul Regal

Concertul Extraordinar „Nihil Sine Deo” reprezintă o dublă premieră, fiind prima apariţie a ansamblului sub conducerea dirijorului Eduard Dinu şi prima evoluţie a Corului Regal pe scena Sălii „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Tinerii muzicieni vor purta publicul într-o călătorie muzicală, traversând diferite epoci şi genuri ale istoriei muzicii corale, din Renaştere până în epoca modernă, de la sonorităţile arhaice ale muzicii bizantine la efervescenţa armoniilor muzicii de jazz.

Parteneri – Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Asociaţia Naţională Corală din România, Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Casa Regală a României, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei, Radio România Muzical, Liternet.ro.

Intrarea este liberă.

Foto: Concert Extraordinar „Nihil Sine Deo” , Coriul regal – facebook

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).