Concert Johann Sebastian Bach, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-johann-sebastian-bach-la-ateneul-roman/

Miercuri, 4 Martie, în Sala Mare a Ateneului Român, la orele 19.00, Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, şi pianistul Andrei Licareţ vor susţine un concert cu un program alcătuit din lucrări de Johann Sebastian Bach.

Un articol de Liliana Matei|3 martie 2015

„Se continuă programul început în tomnă, în luna octombrie 2014, Integrala motetelor lui Johann Sebastian Bach şi suite franceze de acelaşi compozitor. Am dorit să interpretăm toate motetele de Bach, în versiunea cu orgă (la orga Verona Maier). Considerăm că aceste motete și suite il prezintă pecompozitor în complexitatea sa. Verona Maier este o veche colaboratoare de-a noastră, iar Andrei Licareț un pianist excelent, care lucrează pentru a treia stagiune cu Corul Filarmonicii George Enescu”, a declarat dirijorul Iosif Ion Prunner.

„În România, Corului Filarmonicii „George Enescu” a fost primul ansamblu care a interpretat motetele lui Johann Sebastian Bach, inițial într-o formulă fără instrumente. De data aceasta ne-am propus să subliniem apropierea de muzica instrumentală barocă. În acest context, prezența orgii, dar și o anumită manieră de abordare a acestor lucrări, vor evidenția ideea noastră’, a subliniat maestrul Iosif Ion Prunner, dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Program:

Johann Sebastian Bach

Motetul nr. 3, Jesu, meine Freude, BWV 227
Suita franceză nr. 1, în re minor, BWV 812
Suita franceză nr. 6, în mi major, BWV 817
Motetul nr. 1, Singet dem Herrn ein neues Lied, BWV 225

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.