Concert Rona Hartner, de ziua restaurantului La Historia
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-rona-hartner-de-ziua-clubului-la-historia/

Pe 5 iunie se dă frâu liber distracţiei La Historia de Sudamerica (Strada Sf. Dumitru, nr. 3, Bucureşti). Clubul aniversează cinci ani de existenţă cu un concert susţinut de Rona Hartner şi Zuralia, de la ora 18.00.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2014

Rona Hartner s-a născut în Bucureşti la 9 martie, 1973. Este actriţă şi cântareaţă. Fiica unui inginer proiectant şi a unei economiste, a studiat din 1979 până în 1991 la şcoala germană din Bucureşti.

Din 1991 până în 1992 urmează cursurile Şcolii de Muzică „Titu Maiorescu” din Bucureşti şi tot în capitala României, în 1992, a început cursurile la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

În 1996, regizorul Tony Gatlif o alege pe Rona pentru interpretarea rolului feminin principal în pelicula Gadjo Dilo, o interpretare ce i-a adus acesteia Leopardul de bronz la Festivalul Internaţional de Film Locarno.

Rona vorbeşte şapte limbi (franceza, engleza, germana, spaniola, italiana şi rroma. Cântă, dansează, cunoaşte secretele unor instrumente precum saxofonul, chitara şi pianul.

Rona Hartner a editat în 1999 primul album muzical, „Seule dans le Paris“. A susţinut concerte cu taraful şi cu muzicanţii din trupa Serioja Orchestra.

A editat “Boum Ba Clash”, un album cu melodii ţigăneşti transpuse în ritm modern. Împreună cu David Lynch a editat LP-ul “You’re more than that”, iar în anul 2008 a apărut “Nationalité vagabonde”.

Din palmares mai face parte “Natura”, lansat la Paris în 2011. Ultimul album al Ronei Hartner este “Gypsy Therapy” , editat în anul 2013.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.