Concert SoNoRo Conac la Biserica fortificată din Viscri
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-sonoro-conac-la-biserica-fortificata-din-viscri/

Un nou concert de muzică de cameră marca SoNoRo Conac va avea loc sâmbătă, pe 22 august, de la ora 19:00, în Biserica evanghelică fortificată din Viscri (judeţul Braşov).

Un articol de Liliana Matei|18 august 2015

Programul serii va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach (Invențiuni pentru vioară, violă și violoncel/violă, BWV787), Wolfgang Amadeus Mozart (Duo în si bemol major, KV424), Zoltan Kodaly (Intermezzo), Frank Bridge (Lament pentru două viole), Robert Fuchs (Terzetto pentru 2 viori și viola, op.107), în interpretarea muzicienilor Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă).

Concertul va fi urmat de un cocktail găzduit de Viscri 125.
Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: conac.sonoro.ro.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac va continua până în octombrie, în clădiri de patrimoniu precum :

Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie 2015)
Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015)
Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015)
Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015)
Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015)
Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015)

Biserica evanghelică fortificată din Viscri, comuna Bunești, județul Brașov, este cea mai veche biserică fortificată transilvaneană. A fost construită în secolul al XIII-lea, pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea, după care şi-a luat şi localitatea numele. Planul bisericii este simplu, cu o singură navă şi o absidă semicirculară pe latura dinspre răsărit.

Ansamblul bisericii evanghelice fortificate format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane și turn de poartă este monument istoric. Biserica a fost fortificată în secolul al XV-lea cu turnuri, bastioane și două ziduri de apărare. Cel mai interesant element al fortificaţiei este probabil drumul de apărare acoperit, pentru că în caz de atac putea face legătura între turnuri şi biserică. Materialele folosite la construirea cetăţii sunt: piatră amestecată cu cărămidă parţial tencuită, lemn şi acoperişurile din ţiglă.

Între anii 1970- 1971 cetatea a fost restaurată, reconstruindu-se coridorul de apărare al bastionului de est. Au urmat lucrări de restaurare în anii ’90, iar din 1999 biserica face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.