Concert SoNoRo Conac la Biserica fortificată din Viscri
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-sonoro-conac-la-biserica-fortificata-din-viscri/

Un nou concert de muzică de cameră marca SoNoRo Conac va avea loc sâmbătă, pe 22 august, de la ora 19:00, în Biserica evanghelică fortificată din Viscri (judeţul Braşov).

Un articol de Liliana Matei|18 august 2015

Programul serii va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach (Invențiuni pentru vioară, violă și violoncel/violă, BWV787), Wolfgang Amadeus Mozart (Duo în si bemol major, KV424), Zoltan Kodaly (Intermezzo), Frank Bridge (Lament pentru două viole), Robert Fuchs (Terzetto pentru 2 viori și viola, op.107), în interpretarea muzicienilor Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă).

Concertul va fi urmat de un cocktail găzduit de Viscri 125.
Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: [email protected] sau 0741.190.470. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: conac.sonoro.ro.

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac va continua până în octombrie, în clădiri de patrimoniu precum :

Casa Boema din Cluj-Napoca (7 septembrie 2015)
Castelul Károlyi–Sala Cavalerilor din Carei (9 septembrie 2015)
Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015)
Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad (11 septembrie 2015)
Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13 septembrie 2015)
Muzeul de Artă Timișoara – Palatul Baroc (octombrie 2015)

Biserica evanghelică fortificată din Viscri, comuna Bunești, județul Brașov, este cea mai veche biserică fortificată transilvaneană. A fost construită în secolul al XIII-lea, pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul al XII-lea, după care şi-a luat şi localitatea numele. Planul bisericii este simplu, cu o singură navă şi o absidă semicirculară pe latura dinspre răsărit.

Ansamblul bisericii evanghelice fortificate format din biserică, incinta fortificată, cu drum de apărare, două turnuri, două bastioane și turn de poartă este monument istoric. Biserica a fost fortificată în secolul al XV-lea cu turnuri, bastioane și două ziduri de apărare. Cel mai interesant element al fortificaţiei este probabil drumul de apărare acoperit, pentru că în caz de atac putea face legătura între turnuri şi biserică. Materialele folosite la construirea cetăţii sunt: piatră amestecată cu cărămidă parţial tencuită, lemn şi acoperişurile din ţiglă.

Între anii 1970- 1971 cetatea a fost restaurată, reconstruindu-se coridorul de apărare al bastionului de est. Au urmat lucrări de restaurare în anii ’90, iar din 1999 biserica face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).