Concertul de muzică tradiţională europeană la Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-de-muzica-traditionala-europeana-la-odeon/

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe   Concertul de muzică tradiţională europeană   PONTICE DE IARNĂ susţinut de Trupa Pontice   care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, ora 19.30, la Sala Studio Trupa Pontice a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea şi readuce în atenţia publicului cântece tradiţionale ale diferitelor culturi.   Este compusă din […]

Un articol de Andrada Văsii|9 ianuarie 2013

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe

 

Concertul de muzică tradiţională europeană

 

PONTICE DE IARNĂ

susţinut de Trupa Pontice

 

care va avea loc sâmbătă, 12 ianuarie, ora 19.30, la Sala Studio

Trupa Pontice a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea şi readuce în atenţia publicului cântece tradiţionale ale diferitelor culturi.

 

Este compusă din trei actori (Cătălin Mirea, Viorel Păunescu, Emanuel Ionescu), un muzician (Geanina Meragiu), un jurist (Monica Ivanov) şi un jurnalist (Florentina Ciobanu). În concerte folosesc instrumente muzicale tradiţionale: arborele ploii, vioara săracului, diverse fluiere, elemente de percuţie.

 

Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă datorită bucuriei şi uşurinţei cu care se transmit şi se percep mesajele cântecelor pe care le interpretează: Kali Nifta (Noapte bună, Grecia), Lu rusciu te lu mare (Murmurul mării, Italia), Tim Finnigan (Irlanda), incluzând bineînţeles şi muzică veche românească Bătuta sau Baba căruntă.

 

De-a lungul timpului, trupa a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Cetatea Medievală a Făgăraşului, Zilele Cetăţii Branului, Festivalul Internaţional de Folclor de la Bistriţa) şi a fost aplaudată în mai multe oraşe din ţară: Sf. Gheorghe, Braşov, Bran, Râşnov, Timişoara, Sibiu, Suceava, Caransebeş, etc., precum şi în multe locaţii din Bucureşti.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.