Concertul lui Andrea Bocelli se va ţine la Romexpo
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-lui-andrea-bocelli-se-va-tine-la-romexpo/

Concertul pe care cântăreţul italian Andrea Bocelli îl va susţine în Bucureşti, programat iniţial în Piaţa Constituţiei, pe 10 mai 2013, va fi mutat pe 25 mai, la complexul Romexpo, informează organizatorii evenimentului. „Cererile de bilete au depăşit toate aşteptările, iar organizatorii concertului – Project Events -, au fost nevoiţi să schimbe locaţia, pentru ca […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Concertul pe care cântăreţul italian Andrea Bocelli îl va susţine în Bucureşti, programat iniţial în Piaţa Constituţiei, pe 10 mai 2013, va fi mutat pe 25 mai, la complexul Romexpo, informează organizatorii evenimentului.

„Cererile de bilete au depăşit toate aşteptările, iar organizatorii concertului – Project Events -, au fost nevoiţi să schimbe locaţia, pentru ca un număr mai mare de români să aibă ocazia să îl asculte live pe unicul şi inegalabilul Andrea Bocelli”, se arată în comunicat.

Toate biletele achiziţionate rămân valabile, păstrându-şi, de asemenea, poziţionarea faţă de scenă. De asemenea, organizatorii menţionează că schimbarea este „o veste bună” pentru spectatori, deoarece spaţiul Romexpo va permite vânzarea unui număr mai mare de bilete în imediata apropiere a scenei.

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani începe să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Din nefericire copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul orbeşte total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident, el câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d’Oro in Viareggio, cu melodia „O sole mio”.

Cariera sa îşi are debutul la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde câştigă cu melodia „Calmo della Sera”. Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare.

Recunoaşterea internaţională vine în 1996, odată cu lansarea melodiei „Con te Partiro”, care ulterior va fi rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită „Time to Say Goodbye”, piesă ascultată în toate colţurile lumii. Albumul intitulat „Romanza”, ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări.

În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din „Madame Butterfly” şi „Tosca”.

Deşi iubeşte muzica, iniţial Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat. El a obţinut titlul de doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile oamenilor din public l-au convins că adevărata sa menire este de a încânta şi emoţiona oamenii prin melodiile pe care le interpretează cu atâta pasiune.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti al lui Andrea Bocelli pot fi cumpărate din magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, magazinele Flanco, librăriile Adevărul, magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Librăria Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor şi staţia de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilet.ro, bilete.ro şi myticket.ro.

Există şase categorii de preţ pentru bilete cu loc şi o categorie de preţ pentru bilete în picioare. Preţurile biletelor sunt: zona VIP – 1.400 de lei, categoria I – 900 de lei, categoria a II-a – 750 de lei, categoria a III-a – 550 de lei, categoria a IV-a – 350 de lei, categoria a V-a – 250 de lei şi „în picioare” (fără loc) – 150 de lei.

Sursa: Mediafax

06
/11
/14

Unul dintre artiștii emblematici ai jazzului mondial, Steve Coleman, cel care va susține un concert la Sibiu alături de trupa sa în cadrul Mozaic Jazz Festival, a câștigat premiul “MacArthur Genius”, premiu acordat anual de Fundația MacArthur din SUA pentru 21 de personalități care au inovat în domeniul în care activează: justiție, muzică, teatru, matematică, medicină, cercetare și altele.

06
/11
/14

Scriitoarea Lydie Salvayre a fost recompensată, miercuri, cu premiul Goncourt pe 2014 - cel mai prestigios trofeu literar francez -, pentru volumul său "Pas pleurer", lansat la editura Seuil. Romanul "Pas pleurer" a fost ales cu cinci voturi contra patru obţinute de scriitorul algerian Kamel Daoud, autorul volumului "Meursault contre-enquête".

05
/11
/14

Luna noiembrie readuce pe scena Teatrului Naţional Radu Stanca una dintre cele mai de succes producţii ale ultimilor ani: spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Silviu Purcărete. Reprezentaţia va avea loc duminică, 9 noiembrie, ora 19:00.

05
/11
/14

“Somn Bizar”, “Noaptea”, “Să nu crezi nimic”, “Ultimul mic dejun al lui Bon”,”Baby”,”Totul sau nimic”, “De vei pleca” sunt numai câteva dintre piesele de legendă care i-au consacrat pe cei de la Iris, una din trupele de legendă ale rock-ului românesc, şi care vor putea fi reascultate live, vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

05
/11
/14

Prepozițiile „din” și „dintre” au amândouă un sens partitiv. Însă, lucrurile se complică atunci când nu ținem cont de logica mesajelor transmise cu ajutorul lor.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

05
/11
/14

Matrimoniale de Lia Bugnar, un spectacol de Diana Lupescu, se joacă pe 7 noiembrie, la Atelierhaus - Domagkpark din München. Spectacolul se adresează românilor din diaspora şi va fi jucat în limba română.

04
/11
/14

Spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan”, după Bertold Brecht, regia Anca Bradu, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” participă în aceste zile la cea de-a patra ediţie a China Campus Theatre Festival, de la Shanghai (3-12 noiembrie).

04
/11
/14

După Fest(in) pe Bulevard, un festival iniţiat şi organizat de Teatrul Nottara, pentru Teatrul Nottara a urmat a 24-a ediţie a Festivalul Naţional de Teatru, organizat de UNITER, în care au fost selectate două producţii ale teatrului - Noul locatar de Eugène Ionesco şi Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.