Concurs al tinerilor actori. AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a, 24 – 25 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-al-tinerilor-actori-auditie-nationala-2017-editia-a-v-a-24-25-noiembrie/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din Bucureşti organizează cea de-a V-a ediţie a Audiţiei Naţionale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenţilor şi studenţilor facultăţilor de teatru din ţară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” Bucureşti cu sprijinul Teatrului Metropolis din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2017

Competiția – AUDIȚIE NAȚIONALĂ –  este un prilej de afirmare la început de carieră artistică în teatru, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Pentru prima dată, ediția din acest an se va desfășura în prezența publicului.

Cei peste 90 de concurenți vor prezenta în fața spectatorilor și a juriului, câte un moment artistic la alegere.

Din juriu fac parte: Florentina Bratfanov – director de casting, Emanuel Pârvu – regizor, Adrian Titieni – actor, George Ivașcu – actor și directorul Teatrului Metropolis, Viorica Capdefier – director de casting, Floriela Grapini – director de casting, Alexandru Darie – regizor și directorul Teatrului Bulandra.

Program:

24 noiembrie

–          10.00 – deschiderea concursului Audiție Națională 2017

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

25 noiembrie

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

–          anunțarea câștigătorilor

Se vor acorda douăsprezece premii constând în roluri în proiectul „12 oameni furioși” de R. Rose, care va fi pus în scenă de regizorul Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis în 2018.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017 – facebook

30
/04
/14

Ștefan Iordache spunea despre George Constantin: „Dumnezeu l-a înzestrat cu o voce care te lăsa, ca să spun aşa, fără grai”. Valeria Seciu adăuga: ,,La George până şi clişeul era ceva bogat.” Discret cu lumea sa personală, zgârcit în mărturii despre creaţia sa, George Constantin a fost un actor uriaş. În 40 de ani de teatru, a dăruit publicului ceea ce era mai important din fiinţa sa.

29
/04
/14

Librăria Humanitas de la Cişmigiu va găzdui astăzi (29 aprilie), de la ora 19.00, o nouă întâlnire a Clubului Cărţile Denisei, care va avea ca subiect cartea „Tabachera din Bagombo” de Kurt Vonnegut, aparută recent la editura Humanitas.

28
/04
/14

Cea de-a 22-a ediţie a galei premiilor UNITER şi-a desemnat câştigătorii. "Victor sau copiii la putere" (Teatrul Maghiar de Stat Cluj), de Silviu Purcărete, a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol. László Bocsárdi a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru "Hamlet" (Teatrul "Tamási Áron" Sfântu-Gheorghe), spectacol care a dat şi cel mai bun scenograf al anului, József Bartha.

28
/04
/14

Folia, Shakespeare & Co., Doi pe o bancă , Lecţia de violoncel, Dineu cu proşti, Tragedie dentară, Mobilă şi durere, Coada, Fetiţa din bolul peştelui auriu şi multe alte piese, în această săptămână pe sceneşe teatrelor din Capitală.

27
/04
/14

Sâmbătă, 26 aprilie 2014, regizorul şi scriitorul Petre Bokor a pornit spre alte lumi, lăsând în urmă oameni dragi, care îl vor păstra pentru totdeauna în inimile lor.

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

27
/04
/14

Rusia – controversată și ȋntinsă, țara marilor artiști și a marilor orgolii politice. Ar fi aproape imposibil să o cuprinzi ȋntr-o singură carte. Natalia Kliuceariova ȋși propune să-i capteze esența, sufletul alcătuit din frȃnturi de viață. Uneori triste, alteori posedȃnd o carismă neȋnțeleasă, piesele de puzzle se compun pentru a crea o Rusie ȋn care descoperi mereu ceva surprinzător.

26
/04
/14

Am citit abia acum, bărbat la 30 de ani, “De ce fierbe copilul în mămăligă” (Polirom, 2013). Am simțit, abandonându-mă unui entuziasm când insolent, când resemnat, inima îmbătrânindu-mi. Trăiesc de atunci ca și cum aș ști răspunsul la o întrebare care nu i-a fost pusă, de fapt, niciodată nimănui. M-am întâlnit cu Aglaja Veteranyi, autoarea, așa cum un drum îmbrățișează un alt drum la o răscruce.