Concurs de benzi desenate dedicat lui Constantin Brâncuși
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-benzi-desenate-dedicat-lui-constantin-brancusi/

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la naşterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuşi, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum şi 65 de ani de la înfiinţarea Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.

Un articol de Liliana Matei|10 iunie 2021

CNR UNESCO organizează un concurs de benzi desenate dedicat sculptorului Constantin Brâncuși. Concursul este destinat elevilor din clasele I–VIII din unitățile de învățământ publice sau private din România și este coordonat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Printre obiectivele acestui concurs se află: conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România; promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național.

Intrând în universul lui Constantin Brâncuși pe „Calea Eroilor”, descoperim monumente UNESCO cunoscute sub denumirea „Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu”. Fiecare dintre aceste monumente are o poveste. Participanții sunt invitați să realizeze 1 pagină de bandă desenată cu una dintre cele patru componente ale acestui ansamblu sau toate împreună și să transmită astfel un mesaj: ce semnifică pentru ei „Calea Eroilor”.

Regulamentul de desfășurare este disponibil în documentul de mai jos.

Evenimentul face parte din programul aniversar al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO „România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”.

Link regulament de desfășurare:

https://www.cnr-unesco.ro/admin/uploads/847_concurs%20brancusi%202021.pdf.

Link concurs pagina CNR UNESCO:

https://www.cnr-unesco.ro/ro/program-aniversar-65-ani/concurs-de-benzi-desenate-dedicat-marelui-sculptor-constantin-brancusi?fbclid=IwAR3gaw4qcsQU6SDZi5kJofbDtjlHQ1hS5WsPSjve23mclNs45BjD9sBMFyg.

04
/10
/17

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională la București, căruia i se alătură alte unsprezece orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

15
/09
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureștiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.

22
/08
/17

Uriași de Pantelimon - proiectul Make a Point în care poveștile bucureștenilor sunt ilustrate de artiști din toată lumea și cocoțate pe acoperișurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalațiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social și politic. Celebrul italian cu fața nevăzută susține joi la Turnul de Apă și Artă o reprezentație interactivă.

21
/08
/17

Pe 24 august, între orele 21:00 și 22:30, va avea loc a doua intervenție performativă Spații Vii, intitulată#habitat, care va activa una dintre cele mai vechi case din București. Grădina Divanva fi transformată într-un spațiu performativ, participativ, în care publicul va parcurge un traseu care va dezvălui povești în timp real. Intrarea este liberă!