”Copilul lui Noe”, un nou spectacol la Teatrul Metropolis, cu Maia Morgenstern, Marius Manole și Marian Râlea
https://www.ziarulmetropolis.ro/copilul-lui-noe-un-nou-spectacol-la-teatrul-metropolis-cu-maia-morgenstern-marius-manole-si-marian-ralea/

Pe scena Teatrului Metropolis, după succesul cu “Ibrahim şi florile din Coran”, regizoarea Chris Simion-Mercurian ne propune din nou o poveste emoţionantă, o ţesătură cu tuşe fine ce sondează universul unui copil evreu forţat să se ascundă de invazia nazistă. Din distribuţie fac parte Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea, Maia Morgenstern.

Un articol de Petre Ivan|22 iunie 2018

Dar dincolo de adevărul istoric şi de traumele provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, spectacolul vine să ne propună o temă cu mult mai profundă: ascunderea şi în același timp păstrarea unei identităţi etnice şi religioase în condiţii vitrege, asumarea şi transmiterea unor valori dincolo de orice temperatură socio-istorică.

Fiecare dintre noi poate tezauriza şi, mai ales, transmite şi împărtăşi acea “colecţie” imaterială a bogăţiei spiritului. Şi fiecare dintre noi poartă cu sine o “arcă”, asemeni lui Noe. Mai presus de orice religie sau etnie, există un îndemn care vorbeşte despre solidaritate şi solidarizare, despre asumarea unei reponsabilităţi pe care o avem  în orice ceas pentru semenii noştri.

Copilul lui Noe

după Eric Emmanuel Schmitt
în româneşte de Chris Simion-Mercurian

Cu: Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea, Maia Morgenstern

Dramatizarea şi regia: Chris Simion-Mercurian

Costume: Mirela Trăistaru

Decor: Maria Miu

Durata: 1h 45 min

Se joacă în:

22 iunie, ora 20:00
24 iunie, ora 15:00
25 iunie, ora 20:00

Bilete: www.teatrulmetropolis.ro

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.