Corul Armatei Roşii invadează Bucureştiul
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-armatei-rosii-invadeaza-bucurestiul/

Vin ruşii! Pe 23 septembrie, peste o sută de instrumentişti, muzicieni şi dansatori ai Red Army Choir – Corul Armatei Roşii. vor lua cu asalt Sala Palatului din Bucureşti pentru un concert memorabil.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2015

Corul Armatei Roşii, înfiinţat în 1939 si a ridicat la rang de Academie, îşi are sediul în inima Moscovei, în centrul istoric, lângă Piaţa Roşie, la câteva sute de metri de Teatrul Balşoi şi de turnurile Kremlinului.

Sub conducerea dirijorului Viktor Eliseev, Corul Armatei Roşii susţine în medie peste 250 de spectacole pe an.
Generalul Eliseev este dirijorul corului din 1974 şi a susţinut show-uri în peste 50 de ţări alături de Corul Armatei Roşii (care este marcă înregistrată în 32 de ţări).

Red Army Choir are dimensiunea unui adevarat ansamblu, cu 350 de membri, printre care se numără solişti, dansatori, muzicieni, coregrafi şi dirijori. În general, pentru spectacolele de peste hotare, Corul Armatei Roşii călătoreşte cu o sută de artişti.

„Anul trecut, Olimpiada de iarnă de la Sochi se deschidea cu The Red Army Choir unul dintre cele mai bune spectacole de muzica şi dans din lume! „, se arată în mesajul de promovare a evenimentului.

Cu cel mai recent turneu din Franța,  Generalul Viktor Eliseev și trupa sa au încântat peste 100.000 de spectatori, în special la Paris cu cele 4 concerte sold-out.

Biletele pentru acest eveniment s-au pus în vânzare, cu preţuri între 65 şi 300 de lei (categoria VIP).

Foto: Corul Armatei Roşii – wikipedia

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.