Corul de Copii Radio, într-un spectacol multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/corul-de-copii-radio-intr-un-spectacol-multimedia/

Finalul lunii aprilie vă aduce o atmosferă ce oglindeşte puritate, graţie concertului oferit de Corul de Copii Radio, sâmbătă, 26 aprilie (19:00), la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2014

Conduși de Voicu Popescu (corepetitor Magdalena Faur), micii muzicieni de la Corul de Copii Radio vă oferă de această dată un eveniment cu totul deosebit.

Sub sugestivul titlul „ROMANIAN ROOTS” – „Rădăcini româneşti” – concertul-eveniment de care vă veți bucura la Sala Radio propune publicului un parcurs al spiritualităţii româneşti oglindite în muzica corală. Veţi asculta cântece situate la graniţa între folclorul nostru, tradiţia sacră bizantină şi creaţia contemporană: melodii de joc sau doine din Maramureş, imnuri de esenţă bizantină sau cântece ale compozitorilor noştri contemporani.

După incursiuni în repertorii internaţionale, prin acest concert Corul de Copii Radio se întoarce la repertoriul său peren, cel care defineşte spiritualitatea şi tradiţia românească. Deja „probat” pe scene din străinătate, “ROMANIAN ROOTS” este un proiect în care muzica, gestul şi imaginea se unesc pentru a dărui spectatorului bucuria întâlnirii cu folclorul autentic, cu lucrări ritualice sau venite din universul plin de imaginaţie al copiilor. “ROMANIAN ROOTS” este spectacol-concert plin de culoare, bucurie, emoţie şi energie. – declară despre eveniment dirijorul Corului de Copii Radio, VOICU POPESCU.
Mai mult decât un concert, seara se transformă aşadar într-un adevărat spectacol multimedia, pentru că sonorităţii deosebite a corului i se alătură o serie de proiecţii video ce îmbină imagini de natură din România cu secvenţe din evenimentele Corului de Copii Radio, efecte sonore tradiţional româneşti, de la bucium la clopot şi toacă (realizate de George Marcu), toate completate de interpretarea dramatică a copiilor şi elemente de recuzită pentru a simboliza aspecte esenţiale din cultura română. Regia de mişcare este semnată de Mihai Lungeanu.

O parte emoţionantă a serii va fi reprezentată de momentul comemorativ pe care Corul de Copii Radio îl va dedica celor două artiste recent dispărute dintre noi şi care au marcat o lungă perioadă de timp evoluţia ansamblului: Eugenia Văcărescu – dirijoare a corului şi pianista Camelia Chiţibea – corepetitoarea care a acompaniat la pian cu multă dăruire toate repetiţiile şi concertele ansamblului.

Un reper al muzicii noastre peste hotare, prin cele peste 50 de participări la festivaluri şi concursuri internaţionale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA şi Canada, Corul de Copii Radio a obţinut preţioase distincţii şi a primit în 2004 titlul de „AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”.
Proiectul „ROMANIAN ROOTS” a fost prezentat la “Simpozionului Mondial de Muzică Corală”, organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale (2008), în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld – Germania, la Festivalul “Let the Future Sing” – Suedia şi la “International Thracian Choir Festival” – Bulgaria (2009).

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto Corul de Copii Radio: Virgil Oprina

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.