Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciun-de-poveste-cu-strauss-festival-orchestra-vienna/

Strauss Festival Orchestra Vienna răspândeşte, de Sărbători, fascinaţia Vienei Imperiale în toată România de-a lungul unui amplu turneu naţional, în care va susţine 11 concerte în 9 oraşe. La Bucureşti, concertul poate fi văzut pe 19 decembrie, la Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2015

Concertul Christmas in Vienna, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser se detaşează între toate celelalte evenimente care abundă în această perioadă a anului.

Artiştii sunt recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor. Vienezii concertează pentru al șaptelea an consecutiv în România, după ce au cucerit publicul ca invitați în Festivalul Enescu.

Concertele încep la ora 19.30 și se desfășoară potrivit calendarului:

9 și 11 decembrie – Timișoara – Opera Națională Română/Teatrul Național

10 decembrie – Alba Iulia – Casa de Cultură a Sindicatelor

12 decembrie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor

13 decembrie – Botoșani – Casa de Cultură a Sindicatelor

14 și 15 decembrie – Iași – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”Strauss Festival Orchestra Vienna

16 decembrie – Brașov – Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu”

17 decembrie – Bacău – Teatrul de Vară „Radu Beligan”

18 decembrie – Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor

19 decembrie – București – Sala Palatului

Strauss Festival Orchestra Vienna oferă un spectacol total, care satisface atât auditivul, vizualul, dar şi emoţionalul. Programul muzical este foarte divers, cuprinzând valsuri, marşuri şi polci şi, desigur, o colecţie specială dedicată Crăciunului.

Programul pe care Orchestra vieneză l-a pregătit în acest an este nou, similar Concertului de Anul Nou pe care Orchestra îl susține an de an în Wienner Konzerthaus.

Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este în continuare liderul artistic al grupului și care este considerat cel mai mare specialist în Strauss din zilele noastre.

Între orchestrele de același gen, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Artiștii au cucerit întreaga lume, Strauss Festival Orchestra Vienna susținând turnee pe tot mapamodul, având numeroase apariții TV și participări în renumite festivaluri, numărându-se inclusiv printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu.

Willy Büchler

Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, acesta conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scenele lumii.

Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii.

Monika Mosser

Monika Mosser este o artistă prin excelență vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra și prima solistă vest-europeană invitată să concerteze împreună cu Filarmonica din Moscova.

Evenimentul face parte din programul național cultural „Artă contra Drog” 2015, inițiat de Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Fim „Dracula” în parteneriat cu C.I.A.D.O. România, președinte academician Constantin Bălăceanu Stolnici.

Biletele se găsesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro.

Foto: Strauss Festival Orchestra Vienna – facebook

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.

16
/04
/21

SoNoRo Interferenţe, programul educativ al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, ajunge în 2021 la 15 ani de existență. Anul acesta vor fi acordate în premieră burse pentru cursuri de canto, muzica de cameră cu voce fiind una dintre perlele repetoriului muzical clasic. Astfel, elevii și studenții la canto vor avea șansa de a participa la acest program, alături de colegii care studiază un instrument.

16
/04
/21

Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale – Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale.

16
/04
/21

Spectacolul va fi transmis online duminică, 18 aprilie, începând cu orele 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, orele 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de duminică, 18 aprilie, orele 19:00.