Craciunul copiilor la Opera Naţională Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/craciunul-copiilor-la-opera-nationala-bucuresti/

În pragul sărbătorilor de iarnă, Opera Naţională Bucureşti a pregătit pentru cei mici, dar şi pentru părinţi şi bunici, un program special de evenimente dedicate Sărbătorilor de iarnă – Crăciunul copiilor.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2013

În pragul sărbătorilor de iarnă, Opera Naţională Bucureşti a pregătit pentru cei mici, dar şi pentru părinţi şi bunici, un program special de evenimente dedicate Sărbătorilor de iarnă – Craciunul copiilor.

Călătoria prin lumea colindelor şi a jucăriilor începe sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 16.00, în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti, unde sunteţi aşteptaţi la un concert de muzică şi poezie intitulat Craciunul copiilor.

La spectacol va participa Corul de Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de dirijoarea Smaranda Morgovan, alături de două invitate speciale, soprana Adriana Dumitriu şi mezzosoprana Sorana Negrea, acompaniate de pianistele Lidia Butnariu şi Eugenia Şandru.

Un grup de actori va întreţine atmosfera şi va recita poezii având ca temă sărbătoarea Crăciunului în lirica universală.

Duminică, 22 decembrie, sărbătoarea continuă la Opera Naţională Bucureşti, unde copiii îşi vor face un nou prieten: Trombonul.

Începând cu ora 11.00, în Foaierul Galben al teatrului, soseşte un invitat special, Trombonul îndrăgostit, care, alături de amicii lui (Tuba, Instrumentele de percuţie), vor interpreta cântece de Crăciun celebre şi colinde româneşti.

Spectacolul, realizat de artişti instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Bucureşti şi un grup de elevi ai Studioului de Balet pentru Copii din cadrul aceleiaşi instituţii, este interactiv.

Craciunul copiilor şi Magazinul de păpuşi

În 23 decembrie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti se redeschide Magazinul de păpuşi. Spectacol devenit tradiţional (eveniment aflat la a 25-a ediţie), Magazinul de păpuşi este creat de elevii Studioului de Balet pentru Copii al Operei Naţionale Bucureşti, condus de Magdalena Rovinescu.

afis_magazinul_de_papusi

Printre invitaţi se numără elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti şi ai Centrului Arte nella Danza città di Ancona (Italia). Invitatul special al evenimentului este Vlad Toader, balerin al Operei Naţionale Bucureşti.

În fiecare an, copiii care studiază arta dansului la Opera Naţională Bucureşti îşi prezintă cele mai frumoase dansuri, deseori premiate la festivaluri şcolare din străinătate.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, de luni până duminică, între orele 9.00-13.00 şi 15.00-19.00, precum şi online, de la adresa http://tickets.operanb.ro.

Foto cu Craciunul copiilor – ONB

02
/11
/16

În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de artiști, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30. Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNATIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare.

02
/11
/16

Metallica a lansat, ieri, după o pauză de opt ani, dublul album Hardwired… To Self-Destruct, în care se regăseşte sound-ul original al trupei din anii 80, 90. Audiţia de la finalul lunii septembrie i-a entuziasmat pe experţi care au căzut de acord că “asistăm la o reîntoarcere la origini a trupei Metallica”.

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

25
/10
/16

Marţi 22 noiembrie, de la ora 19:00, pasionații de muzică sunt invitați la concertul extraordinar AG Weinberger Band, de la Teatrul Fani Tardini din Galați. AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat in 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

25
/10
/16

Concertul de Ziua Radioului este deja un element tradițional al stagiunii de la Sala Radio, acesta fiind programat în vinerea cea mai apropiată de data de 1 noiembrie, când în urmă cu 88 de ani era înființat radioul public în România. Primul concert al orchestrei ce avea să devină mai târziu Orchestra Națională Radio avea loc tot în noiembrie 1928, sub bagheta lui Mihail Jora.

20
/10
/16

Actriţă şi cântăreaţă Chrysta Bell, muza lui David Lynch şi protagonista noului sezon Twin Peaks, va concerta în premieră la Bucureşti (26 şi 27 octombrie), alături de formaţia sa. Concertul va fi urmat de proiecţia peliculei The Music of David Lynch.

19
/10
/16

Celebrul violonist David Grimal, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, va concerta vineri, 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Radio, prezentând publicului romanticul Concert în re minor pentru vioară şi orchestră. Seara va fi prefaţată de o lucrare originală, Simfonia nr. 1 - O poveste veche de Jin Wang, iar în partea a doua va cuprinde spectaculoasele Dansuri simfonice, op. 45 de Rachmaninov.