Cum a fost la FNT 2018? Ce vom vedea în FNT 2019?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-a-fost-la-fnt-2018-ce-vom-vedea-in-fnt-2019/

Echipa Festivalului Naţional de Teatru vă invită să urmăriţi – în primă difuzare – filmul retrospectiv al ediţiei FNT din 2018, care va fi transmis pe TVR3, astăzi (29 iunie), începând cu ora 17.00.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2019

Retrospectiva FNT 28 (19-29 octombrie 2018) readuce în atenție principalele evenimente ale ediției desfășurate în an centenar – unul dintre cele mai ample momente din istoria Festivalului Național de Teatru.

Astfel: de la drumul Coroanei Regale a României – expusă, simbolic, în cele zece zile de festival la HUB-ul FNT – până la prezența companiei de dans olandeze Nederlands Dans Theater (care a încheiat Festivalul), de la pregătirile din spatele scenei până la instantanee surprinse în luminile rampei, trecând prin expozițiile, work-shop-urile sau evenimentele speciale dedicate marilor artiști omagiați în FNT 2018, de la reacțiile publicului spectator până la opiniile artiștilor invitați – o multitudine de momente semnificative care refac atmosfera specială a Festivalului Național de Teatru au fost surprinse cu delicatețe pe peliculă de o echipă dedicată de profesioniști:

producător video: Alexandru Iureș

grafician: Diana Papuc

montaj: Ion Năstase

imagine: Alexandru Buliga, Ciprian Belu

traduceri: Ozana Oancea

selecționer și director: Marina Constantinescu

director executiv: Aura Corbeanu

Vă invităm să vizionați acest making-of al ediției de anul trecut, ca un preambul la prima manifestare publică a ediției 2019 a FNT, care va avea loc miercuri, 3 iulie, la ora 19:00, la sediul Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Directorul FNT Marina Constantinescu va anunța selecția națională pentru cea de-a 29-a ediție FNT și va prezenta noua identitate vizuală a Festivalului Național de Teatru. Evenimentul va fi transmis online prin livestreaming pe www.fnt.ro și pe pagina oficială de Facebook a Festivalului.

Astfel, împreună – organizatori, public, artiști și instituții teatrale – vom putea afla care sunt spectacolele de teatru din țară pe care vom avea ocazia să le vedem în această toamnă la București, în perioada 18 – 27 octombrie 2019.

Foto: FNT – facebook

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

A treia şi a patra zi a Festivalului RadiRo aduc la Bucureşti unul dintre cele mai vechi şi prestigioase ansambluri simfonice radio din Europa: Orchestra Simfonică Radio din Praga! Cu o istorie care se confundă cu începuturile radiodifuziunii din Cehia, fondată în 1926, Orchestra Radio din Praga va concerta luni, 22 septembrie, şi marţi, 23 septembrie, la Sala Radio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

16
/08
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 18 august, de la ora 21.10, la TVR 2, un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, în regia artistică a lui Dominic Dembinski. Astfel, Teatrul Naţional de Televiziune prezintă luni, la TVR 2, spectacolul „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L. Caragiale (premiera tv: 1992).

15
/08
/14

Alexandra Penciuc și Mariana Cămărășan, regizoarele spectacolului de teatru independent "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", care se joacă de șapte ani cu aceeași distribuție, vorbesc despre descoperirile de care au avut parte lucrând împreună, despre transformările spectacolului și despre lucrurile care îi mențin vie energia.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

15
/08
/14

Undercloud, primul festival românesc de teatru independent care promovează din anul 2008 mişcarea teatrală independentă din România, a împlinit cei şapte ani de acasă şi acum merge la şcoala internaţională. În cadrul ediţiei de anul acesta vor fi prezentate la București și spectacole din Marea Britanie, Franța și Ungaria.

15
/08
/14

Stephen Hawking, unul dintre cei mai influenţi gânditori contemporani, cunoscut nu numai pentru ideile sale îndrăzneţe, dar şi pentru modul clar şi plin de spirit în care ştie să le exprime, a vândut peste 100.000 de cărţi în România, anunţă editura Humanitas.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).