Dacă e luni, e teatru TV: „Cafeneaua” cu Dana Dogaru, Emilia Popescu şi Horațiu Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/daca-e-luni-e-teatru-tv-cafeneaua-cu-dana-dogaru-emilia-popescu-si-horatiu-malaele/

În această seară, de la ora 20.10, iubitorii teatrului pot vedea, la TVR 2, spectacolul „Cafeneaua”, în regia lui Horaţiu Mălăele, cu Dana Dogaru, Emilia Popescu şi Horaţiu Mălăele. Prilej pentru a le ura, încă o dată, la mulţi ani actoriilor Dana Dogaru (63) şi Horaţiu Mălăele (64), născuţi într-o zi de 1 august.

Un articol de Petre Ivan|1 August 2016

Spectacolul „Cafeneaua”, adaptare a piesei „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, a avut premiera la Teatrul Bulandra în ianuarie 1997.

M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine adevarul celor sus amintite şi al unei emoţii comune. – Horațiu Mălăele

„Cu timpul, această bijuterie fină, căci aşa văd eu acest spectacol s-a transformat într-o experienţă de viaţă. « Cafeneaua » s-a « maturizat » odată cu noi, a căpătat dramatism, umorul a devenit mai amar, pe alocuri şi legătura noastră, o căsnicie reuşită. O căsnicie unde fiecare are grijă de celălalt, în care transpare dragostea pe care o avem unul pentru celălalt. Am jucat multe alte roluri, între timp, viaţa şi-a văzut de drum, am pierdut, am câştigat, dar reîntoarcerea la « Cafeneaua » este drumul catre Casă.” – Emilia Popescu

«Cafeneaua» a însemnat pentru mine bucuria întâlnirii cu doi actori remarcabili care de-a lungul celor şaptesprezece ani mi-au devenit mai mult decât prieteni. Practic am devenit un soi de familie. Horaţiu, un actor cu geniu comic s-a dovedit a fi un regizor extrem de coerent, sever, talentat. Datorită lui spectacolul a crescut, nu a îmbătranit odată cu noi. Publicul vede şi revede spectacolul, plânge şi râde cu noi, ne răsplateşte cu aplauze greu de definit. Ce ne-am mai putea dori. – Dana Dogaru

„Cafeneaua” – INFO

Adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

„Cafeneaua” .Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele. Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

„Cafeneaua” – Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Montaj: Andrei Selejan

Decor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky

Costume: Nina Brumuşilă

Producător: Diana Dumitru

Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Program de difuzare:

TVR 2 – luni, 1 august, ora 20.10

TVR HD – marți, 2 august, ora 13.00

TVR Moldova – sâmbătă, 6 august, ora 17.00

TVR 3 – duminică, 7 august, ora 8.00

TVRI – duminică, 7 august, ora 18.20

online pe TVR+

Foto: Cafeneaua – tvr.ro

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

Page 1 of 77712345...102030...Last »