Dan Chişu, publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-chisu-publicat-in-colectia-strada-fictiunii-cu-romanul-garsoniera-din-padurea-de-macarale/

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Un articol de Andrada Văsii|23 mai 2013

Dan Chişu, cunoscut actor, producător şi rezigor, a fost publicat în colecţia „Strada Ficţiunii“ (Editura ALLFA), secţiunea Contemporan, cu romanul „Garsoniera din pădurea de macarale“.

Romanul va fi lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 în prezenţa autorului. Evenimentul va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 18.00, în standul Editurii ALL şi va fi urmat de o sesiune de autografe.

Am citit cartea într-o singură seară. M-a prins, exact ca un roman poliţist.

George Ivaşcu,
actor

Povestea unui regizor

Basile Carlasse este un regizor de teatru celebru în Franţa. Fiind de origine română – cu numele neaoş Vasile Cârlice –, se întoarce în România post-revoluţionară pentru a pune în scenă o alegorie a sistemului comunist. Însă odată cu amintirile şi nostalgiile iese la iveală Gelu. Cei doi îi vor expune cititorului o poveste şocantă, pe care naratorul o transformă cu măiestrie într-o partitură cu accente de scenariu rocambolesc: povestea emigrantului şi a securistului, dar şi a victimei şi a călăului care schimbă rolurile.

Un adevărat roman postrevoluţionar, cu personaje de tranziţie, ce par să se repete, aidoma unei spirale, la nesfârşit.

Bogdan Mihai Dascălu

Rezultatul este un roman autentic, cu scriitură originală şi un mod neaşteptat de a construi imprevizibilul.

Foto credit: Dan Chişu (Facebook)

02
/07
/13

Scriitorul Mircea Cărtărescu a câştigat Spycher - Literaturpreis Leuk în Elveţia, distincţia urmând să îi fie înmânată la începutul lui septembrie. Premiul, considerat una dintre cele mai importante distincţii literare europene, este acordat de fundaţia elveţiană Stiftung Schloss Leuk (Fundaţia Castelul din Leuk).

02
/07
/13

„Mă tem că sunt un om al monologului. Mă tem că m-am născut baricadat în mine însumi şi că n-am reuşit, de-a lungul existenţei, să ies din această închisoare intimă, în afară, să comunic cu lumea“, spunea Octavian Paler, de la a cărui naștere se împlinesc, astăzi, 92 de ani... Cărţile şi ieşirile lui publice poate că l-au contrazis. Paler a ştiut să lase întotdeauna în urmă fraze puternice, ca nişte firimituri pentru cei care au crezut în raţiune.

28
/06
/13

Ambalată sub titulatura de „roman“, „Pisica ruptă“, poate cea mai cunoscută carte a lui Mircea Daneliuc, a fost reeditată recent, la mica editură Adenium. Senzaţia de dispreţ pe care cineastul pare a o nutri faţă de lumea din jur ajunge, din nefericire, să joace în defavoarea sa.