Daniel Barenboim felicită Corul Filarmonicii ,,George Enescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-barenboim-felicita-corul-filarmonicii-george-enescu/

Daniel Barenboim, dirijorul şi pianistul, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediţii a Festivalului Internaţional ,,George Enescu”, pe 1 septembrie şi pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Un articol de Andrada Văsii|7 septembrie 2013

Daniel Barenboim, dirijorul și pianistul, care a susţinut două concerte extraordinare în cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional ,,George Enescu”, pe 1 septembrie – chiar în deschiderea Festivalului – și pe 2 septembrie, a trimis o scrisoare de mulţumire şi felicitări Corului Filarmonicii „George Enescu”.

Acesta a concertat alături de Corul Filarmonicii în a doua zi a Festivalului „Quattro pezzi sacri”, de Giuseppe Verdi, pe scena Sălii Palatului din București.

,,Corului Filarmonicii George Enescu, cu recunoştinţă, pentru felul minunat în care au interpretat „Quattro pezzi sacri” de Verdi. Felicitări!”, arată textul scrisorii semnate de celebrul dirijor. Un admirator al corului românesc, Daniel Barenboim și-a dorit încă de la ediția de anul trecut a Festivalului să se întoarcă în România pentru a colabora cu Corul Filarmonicii „George Enescu”.

Daniel Barenboim concertează de 60 de ani

Daniel Barenboim este, în același timp, director general muzical al teatrului La Scala din Milano, al Operei de Stat din Berlin și dirijor pe viață al Orchestrei Staatskapelle Berlin.

La 70 de ani, concertează deja de 60. Un dirijor și un pianist fenomen, supranumit ,,un titan al muzicii”, Daniel Barenboim este recunoscut în întreaga lume.

Daniel Barenboim felicita Corul Filarmonicii

Ssrisoarea trimisă de către Daniel Barenboim Corului Filarmonicii ,,George Enescu”

 

Respectat și pentru implicarea sa pacifistă și socială – a înființat Orchestra West-East Divan, care reunește tineri muzicieni israelieni și arabi – Daniel Barenboim a fost invitat să poarte steagul olimpic, în cadrul ediției Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, alături de Nelson Mandela.

Înființat în anul 1950, Corul Filarmonicii „George Enescu” a interpretat toate capodoperele muzicii corale, de la lucrări de Monteverdi și Bach, la partituri de Haydn și Brahms, dar şi opusuri contemporane avangardiste.

Intrat de mulți ani în circuitul european, Corul Filarmonicii susține turnee internaţionale, remarcându-se în săli de concert din Spania, Franţa, Italia, Bulgaria şi Grecia. Colaborează cu artiști de talie internațională, printre care inclusiv cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, de asemenea prezent în această ediție a Festivalului.

Un festival de amploare

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul “George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto credit: Festivalul „George Enescu”, Andrei Gîndac

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]