Daniela Nane, Istvan Teglas şi Ziua Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniela-nane-istvan-teglas-si-ziua-copilului/

Actorii Daniela Nane şi Istvan Teglas vor fi gazdele evenimentului caritabil Ghiozdănelul de vacanţă, care va avea loc duminică, 1 iunie la cafeneaua La un ceai, situată în str. Luigi Cazzavillan nr 25.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2014

Chiar dacă am depășit etapa în care ne uram La mulți ani de 1 iunie, Ziua Copiilor poate fi un prilej de a face bine celor care nu își pot purta singuri de grijă, princhideilor din sudului Moldovei.

fetiță satul Sărățeni„Duminică, 1 iunie, ora 17:00, dăruim și povestim La Un Ceai despre bucuriile copilăriei și încercăm să le facem frumoasă vacanța celor 100 de copiii ai Școlii „Emil Juvara” din satul Sărățeni- Mărgineni, din județul Vaslui, strângând rechizite pentru echiparea ghiozdanelor”, spun organizatorii evenimentului.

Informații suplimentare se găsesc pe site-ul asociației: www.aoln.ro.

Cu ajutorul persoanelor participante la eveniment, AOLN va încerca să ofere burse pentru copiii premianți care nu au posibilitatea să plece în vacanță. Împreună, le putem să le umple ghiozdanul de vacanță cu multe surprize.

Pentru activitățile desfășurate la școală, copiii din Sărățeni au nevoie de blocuri desen, pensule, culori, carioci, creioane colorate, hârtie și carton colorat; jucării, și mai ales, jocuri diverse, mingi; cărti de povesti, cărți de colorat.

Foto cu Daniela Nane și Istvan Teglas – arhiva personală

03
/10
/14

Competiția de lungmetraje din cea de-a doua zi a Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Braşov a propus trei filme venite din culturi diferite (americană, franceză și irlandeză), bine jucate și bine regizate.

03
/10
/14

În perioada 25 - 29 octombrie 2014, Teatrul Metropolis este invitat să participe cu trei producţii remarcabile la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: LECŢIA DE VIOLONCEL, TARTUFFE sau IMPOSTORUL şi VOCEA UMANĂ, care se vor juca la sediul Teatrului Metropolis, din strada Mihai Eminescu nr. 89.

03
/10
/14

Ştiţi că populara serie B.D., regizată de Mircea Drăgan şi având în distribuţie actori ca: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, George Mihăiță sau Dumitru Furdui, nu ar fi existat dacă Lucian Pintilie nu realiza "Reconstituirea" (1968)?

03
/10
/14

Scriitorul britanic David Lodge s-a întâlnit cu publicul din România miercuri seară, la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT). David Lodge a vorbit şi despre traducerile cărţilor sale, spunând că el depinde foarte mult de traducătorii din ţările unde se publică volumele sale, întrucât nu cunoaşte limbile în care acestea apar.

02
/10
/14

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru filmul The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie, Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu). The Artist a câștigat peste 100 de premii și a marcat un record în cinematografia franceză

02
/10
/14

Fanii animaţiei vor şti să îşi rezerve în agendă săptămâna 3-12 octombrie, când unul dintre cei mai celebri animatori americani se întoarce la Anim’est. După prezenţa la a treia ediţie, în 2008, Bill Plympton este din nou invitat la cel mai iubit festival de film din capitală și aduce, în programul proiecţiilor de anul acesta, o mulțime de titluri premiate din cariera sa.

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.